UEFA: «Σοκαρισμένη με την επίθεση στο Μάντσεστερ, δεν κινδυνεύει ο τελικός»

UEFA: «Σοκαρισμένη με την επίθεση στο Μάντσεστερ, δεν κινδυνεύει ο τελικός»

Συναγερμός σήμανε και στο στρατηγείο της UEFA στη Νιόν μετά την βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, που προκάλεσε τον θάνατο 22 ατόμων και των τραυματισμό περισσότερων από 50.

Στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία η αγωνία χτυπάει «κόκκινο» καθώς αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Europa League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Άγιαξ στη Στοκχόλμη, ενώ ακολουθεί στις 3 Ιουνίου στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ ο τελικός του Champions League, Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης.

Με ανακοίνωσης της η UEFA τόνισε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο διεξαγωγής των δύο τελικών και επεσήμανε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η UEFA είναι σοκαρισμένη με τη χθεσινή επίθεση στο Μάντσεστερ. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους. Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση πως οι δραστηριότητες του τελικού του Europa League στη Στοκχόλμη είναι πιθανός στόχος επιθέσεων.

Η UEFA είναι σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τη σουηδική ομοσπονδία και ο κίνδυνος της τρομοκρατίας είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη από την αρχή. Επιπροσθέτως, έχουν ληφθεί έξτρα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη τον περασμένο Απρίλιο.

Λόγω των ελέγχων που θα γίνουν για λόγους ασφαλείας στο γήπεδο, η UEFA καλεί τους φιλάθλους να προσέλθουν το συντομότερο δυνατό στο γήπεδο, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter