Volvo: Νέο ηλεκτρικό φορτηγό

Volvo: Νέο ηλεκτρικό φορτηγό

H Volvo Trucks παρουσιάζει το δεύτερο μοντέλο ηλεκτρικού φορτηγού μέσα σε τρεις εβδομάδες

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την παρουσίαση του πρώτου εξ ολοκλήρου ηλεκτρικού φορτηγού της Volvo Trucks, του Volvo FL Electric, η εταιρεία διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της με ένα ακόμα ηλεκτρικό φορτηγό. Το Volvo FE Electric έχει σχεδιαστεί για βαρύτερες χρήσεις αστικών διανομών και μεταφοράς απορριμμάτων με μικτά βάρη μέχρι 27 τόνους. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το 2019.

“Με την παρουσίαση του Volvo FE Electric, διαθέτουμε μια πλήρη σειρά ηλεκτροκίνητων φορτηγών για αστικές μεταφορές και κάνουμε ένα ακόμα στρατηγικό βήμα προς την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πρότασης στο χώρο των ηλεκτροκίνητων μεταφορικών λύσεων. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγουμε την πόρτα σε νέες μορφές συνεργασίας με τους αστικούς φορείς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, την ελάττωση του θορύβου από την κυκλοφορία και τον περιορισμό της συμφόρησης κατά τις ώρες αιχμής, καθώς η κυκλοφορία των επαγγελματικών οχημάτων θα μπορεί να γίνεται αθόρυβα, χωρίς να εκλύονται καυσαέρια από τις εξατμίσεις τους, τις πρώτες πρωινές ώρες ή αργά τη νύχτα” λέει ο Claes Nilsson, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Το πρώτο Volvo FE Electric, ένα απορριμματοφόρο του οποίου η υπερκατασκευή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αμαξωμάτων της Ευρώπης, τη Faun, θα τεθεί σε κανονική χρήση στις αρχές του 2019 στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το Αμβούργο.

“Το Αμβούργο, το οποίο το 2011 είχε ανακηρυχθεί ως η ευρωπαϊκή πράσινη πρωτεύουσα της ΕΕ, εργάζεται με επιτυχία εδώ και πολύ καιρό σε ένα ευρύ μέτωπο δραστηριοτήτων, με στόχο την ενίσχυση της πράσινης και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Από αυτή τη δραστηριότητα δεν εξαιρείται ο κλάδος των μεταφορών, όπου τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της Volvo χρησιμοποιούνται ήδη στις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι εμπειρίες και οι φιλοδοξίες αυτού του εγχειρήματος κάνουν το Αμβούργο έναν πολύ ενδιαφέροντα συνεργάτη για εμάς” λέει ο Γιόνας Όντερμαλμ, Αντιπρόεδρος Σειράς Προϊόντων της Volvo Trucks για τα Volvo FL και Volvo FE.

Ο Καθηγητής Dr. Ρόντιγκερ Σισάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Stadtreinigung Hamburg, διακρίνει μεγάλες προοπτικές βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος με τη χρήση ηλεκτρικών φορτηγών στην πόλη.

“Σήμερα, κάθε ένα από τα 300 συμβατικά απορριμματοφόρα μας, εκπέμπει περίπου 31.300 κιλά διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο. Ένα ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο με μπαταρία η οποία θα διαρκούσε ολόκληρη τη βάρδια των οκτώ με δέκα ωρών, θα αποτελούσε τεχνολογική επανάσταση. Ένα ακόμα όφελος είναι το γεγονός ότι η Stadtreinigung Hamburg παράγει ηλεκτρισμό με μηδενική επιβάρυνση στο φαινομένο του θερμοκηπίου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση των μπαταριών.”

Το νέο Volvo FE Electric θα προσφέρεται σε πολλές παραλλαγές για διάφορους τύπους μεταφορικών εργασιών. Με τη νέα καμπίνα χαμηλής εισόδου της Volvo, , η οποία διευκολύνει την είσοδο στην καμπίνα και την έξοδο από αυτήν, και παρέχει στον οδηγό εποπτική θέα προς την κυκλοφορία που τον περιβάλλει. Αλλά και το περιβάλλον εργασίας είναι βελτιωμένο, λόγω της χαμηλής στάθμης του θορύβου και της λειτουργίας χωρίς κραδασμούς. Η χωρητικότητα της μπαταρίας μπορεί να βελτιστοποιηθεί με βάση τις εκάστοτε ανάγκες και η φόρτιση μπορεί να γίνεται είτε μέσω του ρεύματος δικτύου ή σε σταθμούς ταχείας φόρτισης.

“Οι ολιστικές λύσεις μας για τις ηλεκτροκίνητες μεταφορές, είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να καλύπτουν τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε πελάτη και της κάθε πόλης. Επιπλέον των οχημάτων, θα προσφέρουμε πολλών ειδών υπηρεσίες όπως ανάλυση διαδρομών και χρηματοδότηση μεταξύ άλλων, μέσω του δικτύου αντιπροσώπων και συνεργείων μας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διαθέτουμε επίσης στενή συνεργασία με προμηθευτές υποδομών φόρτισης” λέει ο Γιόνας Όντερμαλμ.

Στοιχεία για τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Volvo Trucks

Volvo FE Electric

•Πλήρως ηλεκτροκίνητο φορτηγό διανομών, αποκομιδής απορριμμάτων και άλλων εφαρμογών σε αστικές συνθήκες, ΜΒΟ 27 τόνων.

• Παραγωγή/μετάδοση ισχύος: Δύο ηλεκτροκινητήρες με μέγ. ισχύ 370 kW (260 kW συνεχής αποδιδόμενη ισχύς) με σύστημα μετάδοσης δύο ταχυτήτων της Volvo. Μέγ. ροπή ηλεκτροκινητήρων 850 Nm. Μέγ. ροπή οπίσθιου άξονα 28 kNm.

• Αποθήκευση ενέργειας: Μπαταρίες ιόντων λιθίου, 200–300 kWh.

• Αυτονομία: Μέχρι 200 χλμ.

• Φόρτιση: Διατίθενται δύο διαφορετικά συστήματα φόρτισης. CCS2: Μέγιστη ισχύς φόρτισης 150 kW DC. Φόρτιση χαμηλής ισχύος: Μέγιστη ισχύς φόρτισης 22 kW ΑC.

• Χρόνος φόρτισης: Από άδειες έως πλήρως φορτισμένες μπαταρίες (300 kWh): CCS2 150 kW περ. 1,5 ώρα, Φόρτιση χαμηλής ισχύος περ. 10 ώρες.

Volvo FL Electric

• Πλήρως ηλεκτροκίνητο φορτηγό διανομών, αποκομιδής απορριμμάτων και άλλων εφαρμογών σε αστικές συνθήκες, ΜΒΟ 16 τόνων.

• Παραγωγή/μετάδοση ισχύος: Ηλεκτροκινητήρας με μέγ. ισχύ 185 kW (130 kW συνεχής αποδιδόμενη ισχύς) με σύστημα μετάδοσης δύο ταχυτήτων της Volvo. Μέγ. ροπή ηλεκτροκινητήρα 425 Nm. Μέγ. ροπή οπίσθιου άξονα 16 kNm.

• Αποθήκευση ενέργειας: Μπαταρίες ιόντων λιθίου, με συνολική διαθέσιμη ενέργεια 100–300 kWh.

• Αυτονομία: Μέχρι 300 χλμ.

• Φόρτιση: Διατίθενται δύο διαφορετικά συστήματα φόρτισης. CCS2: Μέγιστη ισχύς φόρτισης 150 kW DC. Φόρτιση χαμηλής ισχύος: Μέγιστη ισχύς φόρτισης 22 kW ΑC.

• Χρόνος φόρτισης: Από άδειες έως πλήρως φορτισμένες μπαταρίες: ταχεία φόρτιση 1-2 ώρες (φόρτιση με συνεχές ρεύμα-DC), νυχτερινή φόρτιση μέχρι 10 ώρες (φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος-AC) με μέγιστη χωρητικότητα μπαταρίας 300 kWh.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter