WikiLeaks: Η CIA έχει βάση χάκερς στη Γερμανία και μετατρέπει σε κοριούς «έξυπνες» τηλεοράσεις και κινητά

WikiLeaks: Η CIA έχει βάση χάκερς στη Γερμανία και μετατρέπει σε κοριούς «έξυπνες» τηλεοράσεις και κινητά

Περισσότερα από 8.000 απόρρητα έγγραφα που αφορούν την κυβερνο-κατασκοπεία της CIA διέρρευσε το WikiLeaks, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά και στους πολίτες που βλέπουν ξαφνικά ότι τα smartphones και οι smart τηλεοράσεις τους είναι… πομποί πληροφοριών για τη CIA.

Σύμφωνα μάλιστα με το WikiLeaks, το αμερικανικό προξενείο στην Φρανκφούρτη ήταν μυστική βάση για τους χάκερ της CIA.

Η κωδική ονομασία της «επιχείρησης» είναι Vault 7, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή για τη CIA, και ήδη, 8.761 έγγραφα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με το WikiLeaks να υποστηρίζει ότι η «CIA έχασε τον έλεγχο του οπλοστασίου της για hacking».

“Σήμερα, 7 Μαρτίου 2017, ο WikiLeaks αρχίσει τη νέα σειρά διαρροών για τη CIA” που φέρει την κωδική ονομασία “Vault 7”, ανέφερε ο ιστότοπος. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο απόρρητων εγγράφων που αφορούν την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών που έχει δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα, πρόσθεσε.

Ο ιστότοπος του Τζούλιαν Ασάνζ έδωσε επίσης έναν υπερσύνδεσμο που οδηγεί σε ένα αρχείο το οποίο περιέχει το πρώτο μέρος των εγγράφων. Συνολικά το πρώτο μέρος αποτελείται από 8.761 έγγραφα από το Κέντρο Πληροφοριών του Κυβερνοχώρου και αποτελεί συνέχεια των κατασκοπευτικών σχεδίων της CIA για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές που είχε αποκαλύψει ο WikiLeaks τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με ένα από αυτά τα απόρρητα έγγραφα το προξενείο των ΗΠΑ στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας χρησιμοποιείται ως “μυστική βάση των χάκερ της CIA”. Οι πράκτορες της Υπηρεσίας κυκλοφορούν με διπλωματικά διαβατήρια και έχουν την κάλυψη της κυβέρνησης.

“Εκτός από τις επιχειρήσεις της στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια η CIA χρησιμοποιεί επίσης το προξενείο των ΗΠΑ στη Φραγκφούρτη ως απόρρητη βάση για τους χάκερ της που καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι χάκερ της CIA που δρουν μέσω του προξενείου της Φραγκφούρτης (στο “Κέντρο Πληροφοριών Κυβερνοχώρου Ευρώπης” ή CCIE) έχουν διπλωματικά (“μαύρα”) διαβατήρια και κάλυψη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στους χάκερ αυτούς έχουν δοθεί οδηγίες να δηλώνουν ότι είναι “τεχνικό συμβουλευτικό προσωπικό” στο προξενείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associates Press, σε πρώτη φάση δεν είναι δυνατόν να πιστοποιηθεί εάν τα έγγραφα είναι αυθεντικά, αλλά, όπως συμπληρώνει, το WikiLeaks έχει μακρά ιστορία δημοσιοποίησης άκρως απόρρητων κυβερνητικών αρχείων.

Σε ένα από τα tweets του WikiLeaks αναφέρεται ότι , σύμφωνα με τα έγγραφα, το αμερικανικό προξενείο στη Φρανκφούρτη είναι μία μυστική βάση για χάκερς της CIA, για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Σύμφωνα με άλλο έγγραφο, η CIA ανέπτυξε malware, που μολύνει smart τηλεοράσεις της Samsung, μετατρέποντάς τες σε κοριούς, αλλά και αντίστοιχο κακόβουλο λογισμικό για iPhone και Android.

Η CIA προς το παρόν αρνείται τα πάντα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter