Wonder woman (Trailer)

Wonder woman (Trailer)

Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2016 (122) Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς Πρωταγωνιστούν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ

Προτού να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων. Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί, η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και την πληροφορεί για ένα μεγάλο πόλεμο που μαίνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει τον όλεθρο…

Μετά από το «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», την πρώτη φορά δηλαδή που είδαμε στο σινεμά την αινιγματική πριγκίπισσα ήταν πριν από ένα ακριβώς χρόνο, ήρθε η ώρα για να πρωταγωνιστήσει στη δική της ταινία η θαυμάσια Γουόντερ Γούμαν της Γκαλ Γκαντότ.

Η τέλεια κινηματογραφική σύζευξη ιστορίας, μύθου και σούπερ ηρώων έχει την εφαρμογή της στη «Wonder Woman» της Πάτι Τζένκινς. Η σκηνοθέτιδα που είχε χαρίσει πριν από αρκετά χρόνια το Όσκαρ ερμηνείας στη Σαρλίζ Θερόν με το ανατριχιαστικό «Monster» (θέμα του η δράση μιας serial killer), αποδεικνύεται ικανή στο να διαχειρίζεται διαφορετικά κινηματογραφικά είδη με θαυμαστές επιδόσεις. Εδώ η αμερικανίδα πετυχαίνει να προσδώσει στο κόμικ σύμπαν της αμαζόνας της, την αίγλη του αρχαιοελληνικού μύθου σε συνδυασμό με τις ανάγκες μιας σκοτεινής εποχής (ο 20ος αιώνας και ο Μεγάλος Πόλεμος) που πάντως γεννάει την ελπίδα και τον ενθουσιασμό πως «η αδικία σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να σταματήσει».

Υπερασπίστρια όχι απλώς των αδυνάμων αλλά κυρίως ξεχασμένων ηθικών αξιών, η Νταϊάνα είναι μια αναχρονιστική αλλά θαυμάσια πολεμίστρια που παλεύει κυρίως με τη ψυχή της παρά με τα χαρίσματα που της έχουν κληροδοτήσει οι δημιουργοί της. Το θέαμα είναι αυτό ακριβώς που οφείλει να έχει ένα μπλοκμπάστερ που σέβεται τόσο τον εαυτό του όσο και το κοινό του: καθηλωτικό, εμπνευστικό, ανυπέρβλητο. Η Γκαλ Γκαντότ είναι η ιδανική ηθοποιός για το ρόλο καθώς δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε άλλη που θα της ταίριαζε τόσο πολύ το κοστούμι της υπερηρωίδας των DC και θα έβγαζε στο πανί όλη την πολυπλοκότητα, τη φινέτσα και τον παιδικό αυθορμητισμό της, μαζί με μια υποψία ερωτισμού και φυσικής περιέργειας. Το δε επιμύθιο με το love story στα σκαριά μεταξύ Νταϊάν και Στιβ έχει εκτός από ζουμί και υποδειγματική κλιμάκωση μέχρι το αξεπέραστο φινάλε.        

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter