X-Factor: Ράγισε καρδιές, ερμηνεύοντας Καζαντζίδη, ο 16χρονος με το τσιγγάνικο αίμα (Video & Photos)

X-Factor: Ράγισε καρδιές, ερμηνεύοντας Καζαντζίδη, ο 16χρονος με το τσιγγάνικο αίμα (Video & Photos)

Όλο το διαδίκτυο μιλάει για το 16χρονο από τον Δενδροπόταμο που εξαιτίας του οι κριτές του X-Factor δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυα τους. Την ώρα που τραγουδούσε, όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό και σκούπιζαν από τα μάτια τους τα δάκρυα. Το ίδιο και ο Γιώργος Μαζωνάκης, που στο τέλος δεν άντεξε και τον φώναξε να τον αγκαλιάσει.

Ο Αλέξανδρος Σαγκούρης, χωρίς καμιά αναστολή, είπε με περηφάνια στους κριτές ότι ζει στον Δενδροπόταμο και είναι «τσιγγανάκι». Μεγάλωσε σε μια γειτονιά, που θεωρείται «γκέτο» και είναι στο περιθώριο της πόλης, άλλα και της χώρας. Πολλοί στην οικογένεια του, ασχολούνται με την μουσική και είναι αυτοδίδακτοι. Η ερμηνεία του αλλά και η ωριμότητα του εντυπωσίασε το κοινό και τους κριτές, τόσο πολύ που στα social media γράφουν ήδη πως αυτός θα είναι ο νικητής…

Ο ίδιος απαντάει στο Seleo, με απίστευτη – για την ηλικία του – συστολή. «Νιώθω όμορφα, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε οτιδήποτε. Όπου φτάσουμε… Ακόμα που φτάσαμε και εδώ, καλά είναι…» δηλώνει o 16χρονος κι ενημερώνει πως ακόμα δεν πρόλαβε να δει την εκπομπή, αλλά ούτε έχει δει τα χιλιάδες σχόλια που γράφουν για αυτόν στο διαδίκτυο.

Όταν ανακοίνωσε στους κριτές το τραγούδι που θα πει, έμειναν έκπληκτοι, εκφράζοντας την περιέργεια τους για τον τρόπο που θα το ερμηνεύσει. «Με αυτόν τον τρόπο ερμηνείας, το συγκεκριμένο τραγούδι, το άκουσα από τον Πέτρο Κουλούμη σε ένα live, στον Μύλο της Θεσσαλονίκης. Μου άρεσε πολύ έτσι όπως το άκουσα». 

Δεν ένιωθε σίγουρος ότι θα περάσει, αλλά τα δάκρυα του Γιώργου Μαζωνάκη, τον έκαναν να νιώσει πως θα περάσει. «Όταν είδα να δακρύζει ο Γιώργος Μαζωνάκης, εκεί είπα, «εντάξει, τους έπεισα. Μου φέρθηκαν όλοι με πολύ ωραίο τρόπο».

Η στήριξη του πατέρα Αθηναγόρα

Ο πάτερ ΑΘηναγόρας είναι γνωστός για το έργο που προσφέρει στον Δενδροπόταμο και σε παιδιά που έχουν ανάγκες, μέσω του «Φάρου του Κόσμου». Ο ίδιος έχει προσπαθήσει να δώσει πολλά εφόδια σε παιδιά της γειτονιάς του Δενδροποτάμου και να τα εξελίξει. Ένα από αυτά είναι και ο Αλέξανδρος, που ασχολείται με την ρομποτική κι έχει συμμετάσχει σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, στην Αμερική. 

Στην πρώτο επεισόδιο του X-Factor, είδαμε τον πατέρα Αθηναγόρα να είναι δίπλα στον 16χρονο και να μην μπορεί να συγκρατήσει την μεγάλη του συγκίνηση. «Ο καθένας συγκινήθηκε για άλλο λόγο, οι περισσότεροι για τον ίδιο, αλλά εγώ για κάτι διαφορετικό. Εγώ βλέπω ότι ο Αλέξανδρος, μαζί με τα άλλα παιδιά από την γειτονία, σηκώνουν ένα πολύ βαρύ “φορτίο”. Το “φορτίο” αυτό είναι να ανεβάσουν ψηλά όλη την γειτονιά και να αλλάξουν την ιστορία του τόπου τους. Πριν 12 χρόνια που το ξεκινήσαμε αυτό, όλοι μου έλεγαν μην περιμένεις και πολλά. Όταν βλέπεις, λοιπόν, από τα πρώτα χρόνια να βλέπουμε μεγάλες αλλαγές… δεν μπορείς να μην συγκινηθείς!» δηλώνει ο πάτερ Αθηναγόρας.

«Ο Αλέξανδρος είχε ένα πολύ καλό οικογενειακό υπόβαθρο. Έχει δυο πολύ καλούς γονείς και τον στηρίζουν πάρα πολύ. Ήρθαμε κι εμείς κοντά του και του παρέχουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε. Εκείνος το εκμεταλλεύτηκε – με την καλή έννοια – όσο καλύτερα μπορούσε. Ξέρει να στέκεται και να μιλάει, έχει πολύ καλό χαρακτήρα. Ήταν ο πρώτος που έσπασε τα τείχη εδώ πέρα και πήγε σε κάποιο ειδικό σχολείο, όπως είναι αυτό το μουσικό σχολείο της Πυλαίας. Ο Αλέξανδρος έχει ωριμότητα, δεν θα καβαλήσει το καλάμι. Ξέρει να μετράει τα λόγια, την συμπεριφορά του και τις σκέψεις του» αναφέρει ο πάτερ Αθηναγόρας για τον 16χρονο.

Η ομιλία του 16χρονου στην Βουλή των Ελλήνων

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά, στην Βουλή των Ελλήνων βρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι των Ρομά. Ανάμεσα τους και ο 16χρονος Αλέξανδρος, με άλλον έναν νέο από τον Δενδροπόταμο.

«Είμαι υπερήφανος γιατί τα παιδιά μας έδωσαν μια τελείως διαφορετική οπτική. Τους είπαν ότι είναι και αυτοί Έλληνες πολίτες και ότι δεν ζητούν να τους χαριστεί τίποτα, μπορούν να τα κατακτήσουν όλα μόνοι τους και μπορούν να διαγωνιστούν και με τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας, ακόμα και να τα ξεπεράσουν», αναφέρει ο πάτερ Αθηναγόρας και τονίζει ότι «τα παιδιά είπαν το αντίθετο απ’ ότι είπαν οι υπόλοιποι. Είπαν πως ”δεν θέλουμε να μας χαριστεί τίποτα, δεν θέλουμε να είμαστε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αλλά θέλουμε να είμαστε ισάξιοι και ισότιμοι πολίτες, έχουμε την δυνατότητα να καταφέρουμε ο,τι και τα υπόλοιπα παιδιά”.

Ο πάτερ Αθηναγόρας, τονίζει, πως δεν θα είναι απλά σε κάθε φάση του X-Factor δίπλα στον Αλέξανδρο, αλλά θα τον στηρίζει σε όλη του την ζωή!

Πηγή: seleo.gr 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter