Χαλέπι: Απεγκλωβίστηκαν 50 παιδιά – Ο ΟΗΕ στέλνει παρατηρητές

Χαλέπι: Απεγκλωβίστηκαν 50 παιδιά – Ο ΟΗΕ στέλνει παρατηρητές

Συνολικά 12.000 άτομα έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί από το ανατολικό Χαλέπι της Συρίας, περιλαμβανομένων 4.500 ανθρώπων από τα μεσάνυχτα κι έπειτα, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Αποστολή παρατηρητών αποφάσισε το Σ.Α. του ΟΗΕ.

“Περιλαμβανομένων 4.500 ανθρώπων στο ανατολικό Χαλέπι μετά τα μεσάνυχτα, 12.000 πολίτες συνολικά έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής στην περιοχή υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης”, έγραψε στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δεκάδες λεωφορεία μεταφέροντας χιλιάδες πολίτες από τη μικρή περιοχή που είχε παραμείνει στον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι έφθασαν σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές δυτικά της πόλης, σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εκκένωση της περιοχής είναι το αποτέλεσμα εντατικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Ρωσία – τον κύριο υποστηρικτή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ – και την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει κάποιες από τις μεγάλες οργανώσεις των ανταρτών.

Απεγκλωβίστηκαν 50 παιδιά

Περίπου 50 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε ένα ορφανοτροφείο στην περιοχή του ανατολικού Χαλεπίου που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών απομακρύνθηκαν σήμερα, ανακοίνωσε η UNICEF.

“Σήμερα το πρωί τα 47 παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα σε ένα ορφανοτροφείο στο ανατολικό Χαλέπι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με κάποια από αυτά να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση λόγω των τραυμάτων τους και της αφυδάτωσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γκέερτ Καπελέρε, ο περιφερειακός διευθυντής της οργάνωσης.

Η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά και άλλες ΜΚΟ βοηθούν επίσης στην επανένωση άλλων παιδιών, τα οποία απομακρύνθηκαν τις τελευταίες μέρες, με τις οικογένειές τους, τους παρέχουν ιατρική φροντίδα και χειμερινά ρούχα.

Το Σ.Α. του ΟΗΕ στέλνει παρατηρητές

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε σήμερα ομόφωνα ώστε αξιωματούχοι του ΟΗΕ και άλλοι να μπορέσουν να επιβλέψουν την απομάκρυνση των αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι και την ασφάλεια των πολιτών που παραμένουν στη συριακή πόλη.

Το 15μελές Συμβούλιο ενέκρινε γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος που “απαιτεί από όλα τα μέρη να παράσχουν στους παρατηρητές αυτούς ασφαλή, άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter