«Χαμόγελο του Παιδιού»: Ανοιχτή επιστολή του στον Μουζάλα για τα δικαιώματα των παιδιών

«Χαμόγελο του Παιδιού»:  Ανοιχτή επιστολή του στον Μουζάλα για τα δικαιώματα των παιδιών

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η οργάνωση καλεί τον υπουργό να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής του την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών και να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις της στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στις 26 και 27 Ιανουαρίου στη Μάλτα.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. να λάβουν δράση ώστε τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων να βρεθούν στο επίκεντρο ενός έξυπνου ευρωπαϊκού σχεδίου, που θα λαμβάνει υπόψη το βέλτιστο συμφέρον τους, να έχουν μεταχείριση πρώτης προτεραιότητας σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές και να ενδυναμωθούν με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασής τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe) συμμετέχει στη διαδικτυακή εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν» που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει άμεσα τους αρμόδιους υπουργούς της ΕΕ για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter