Χαμός στη δίκη της δολοφονίας των δυο αστυνομικών στου Ρέντη – «Σκότωσαν τα παιδιά μας, θα τους αθωώσετε;»

Χαμός στη δίκη της δολοφονίας των δυο αστυνομικών στου Ρέντη – «Σκότωσαν τα παιδιά μας, θα τους αθωώσετε;»

Aαυλαία με εντάσεις στην δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο αστυνομικών,Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη, στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου του 2011

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, απάλλαξε τον εκ των βασικών κατηγορουμένων, Γιώργο Εμερτζίδη, από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο που τον είχε κρίνει ένοχο του είχε επιβάλλει ποινή δύο φορές ισόβια!

Η απαλλακτική αυτά απόφαση προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στην δικαστική αίθουσα

«Σκότωσαν τα παιδιά μας….Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας; Τους αναγνωρίζετε ελαφρυντικά; » φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των αδικοχαμένων αστυνομικών.

Μάλιστα η εισαγγελέας της έδρας, υποστήριξε σχετικά με τα ελαφρυντικά που ζητήθηκε από τους συνηγόρους να αναγνωριστούν:

«Είναι προσβολή στη μνήμη των νεκρών να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά. Με αποτροπιασμό ζητώ να μην τους χορηγηθούν».

Αντίθετα, με τον Γιώργο Εμερτζίδη ο οποίος καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο επέβαλλε στους άλλους δυο κατηγορουμένους ,Ιωάννη Σαβίδη και Ανδρέα Ποφίδη, δις ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη καταδικάζοντας τους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των δύο αστυνομικών. Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2-8 έτη φυλάκισης.

Οι δυο καταδικασθέντες, Ιωάννης Σαββίδης και Ανδρέας Ποφίδης κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης ο Ι. Σαββίδης απευθυνόμενος προς τους δικαστές φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…».

Στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη, εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Βιτάλι Τερσενίδη που φυγοδικεί και έχει διαχωριστεί ως προς αυτόν η δικογραφία..΄

Το ιστορικό της δολοφονίας

Η δολοφονία των δυο αστυνομικών έγινε στην περιοχή του Ρέντη. Η αντίστροφη μέτρηση για τις ζωές των άτυχων αστυνομικών ξεκίνησε όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στο Μενίδι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να αναφέρει ληστεία, δίνοντας στους αστυνομικούς τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

Λίγη ώρα αργότερα, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν. Παράλληλα ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις. Στον παράδρομο της Κηφισού στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών , με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter