Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Μετά από 80 μέρες στο βυθό

Ξανά στην επιφάνεια το «Αγία Ζώνη ΙΙ» - Από εδώ άρχισαν όλα (Photos)

Στην επιφάνεια της θάλασσας βρέθηκε, μετά από 80 ημέρες στο βυθό του Σαρωνικού, το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» του οποίου η βύθιση προκάλεσε ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή στη Σαλαμίνα το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης ενώ το Αγία Ζώνη ΙΙ το οποίο ρυμουλκήθηκε σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Θα ακολουθήσει η διερεύνηση των συνθηκών βύθισης του πλοίου τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο θα φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως, ενώ η πραγματογνωμοσύνη και όλες οι επιθεωρήσεις είναι υπό την εποπτεία της πέμπτης ανακρίτριας Πειραιά.

Προανάκριση για την υπόθεση του ναυαγίου πραγματοποιείται ταυτόχρονα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αλλά την ΕΛΥΔΝΑ (Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Συμβάντων), όπου έχουν καταθέσει ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.