Χανάν Ασράουι: Η ακύρωση της βοήθειας των ΗΠΑ στην Παλαιστίνη, είναι αξιοθρήνητος εκβιασμός

Χανάν Ασράουι: Η ακύρωση της βοήθειας των ΗΠΑ στην Παλαιστίνη, είναι αξιοθρήνητος εκβιασμός

Η ακύρωση της χορήγησης βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στους Παλαιστίνιους είναι ένας «αξιοθρήνητος εκβιασμός» εκ μέρους της Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η Χανάν Ασράουι.

«Έπειτα από αίτημα» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα «ανακατευθύνει» τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν αρχικά για προγράμματα στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας «σε προγράμματα υψηλής προτεραιότητας αλλού».

Η Ουάσινγκτον «καταφεύγει σε έναν αξιοθρήνητο εκβιασμό ως πολιτικό εργαλείο. Ο παλαιστινιακός λαός δεν θα αφεθεί στον εκφοβισμό και δεν υποκύψει στην πίεση. Τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού δεν πωλούνται», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Χανάν Ασράουι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΟΑΠ.

«Δεν υπάρχει καμία δόξα στο να εκφοβίζεται συνεχώς και να τιμωρείται ένας λαός υπό κατοχή. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποδείξει ήδη τη μικρότητά της στη συνέργειά της με την ισραηλινή κατοχή και στην κλοπή εδαφών και πόρων. Τώρα, ασκεί πιέσεις τιμωρώντας τα παλαιστινιακά θύματα αυτής της κατοχής», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο απεσταλμένος της ΟΑΠ στην Ουάσινγκτον, ο Χουσάμ Ζομλότ, εκτίμησε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση Τραμπ «οδεύει να κατεδαφίσει το αμερικανικό όραμα και την αμερικανική δέσμευση δεκαετιών στην Παλαιστίνη».

«Μετά την Ιερουσαλήμ και την UNRWA [την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες], αυτό δεν κάνει τίποτε άλλο πέρα από το να επιβεβαιώνει την εγκατάλειψη της λύσης των δύο Κρατών και την πλήρη υιοθέτηση της ατζέντας εναντίον της ειρήνης του (πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν) Νετανιάχου», τόνισε ο Ζομλότ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter