Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-θεσμών

Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-θεσμών

Με ζητούμενο τη γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ξεκινούν από αύριο οι συναντήσεις των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών.

“Προτεραιότητα είναι η ταχύτητα” δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας με νόημα ότι η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος θα είναι επιτυχία για την Ευρώπη. Κι αν τεθεί το δίλημμα μεταξύ ενός ατέρμονου γύρου διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ εντός του προγράμματος και μιας γρήγορης ολοκλήρωσής του με το ΔΝΤ εκτός, “σαφώς επιλέγουμε το δεύτερο” πρόσθεσε. Πάντως, ο πρωθυπουργός είπε ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα με το ΔΝΤ εντός, εάν αυτό σημαίνει ελάφρυνση του χρέους, και να γίνει χωρίς καθυστερήσεις.

Τόσο οι εκπρόσωποι των θεσμών, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης, διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων και διαψεύδουν τα δημοσιεύματα για ύπαρξη τρύπας στα έσοδα, ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιεύσει τις νεότερες προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης στις 9 Νοεμβρίου, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα η Eurostat θα δημοσιεύσει -χωρίς αστερίσκους- τις νεότερες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter