Χανιά: Αντιπολεμική διαδήλωση στην αμερικανική βάση της Σούδας

Χανιά: Αντιπολεμική διαδήλωση στην αμερικανική βάση της Σούδας

Την αντίθεσή τους στην παρουσία των ξένων στρατιωτικών βάσεων στη Σούδα εξέφρασαν σήμερα μέλη των επιτροπών ειρήνης καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την αμερικανική βάση της Σούδας στο χωριό Μουζουράς.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μετά την πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους και το παλιό λιμάνι των Χανίων κατευθύνθηκαν προς τη στρατιωτική βάση.

Έξω από την κεντρική είσοδο αλλά και στο χώρο πίσω από την πύλη είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές αφού φώναξαν συνθήματα, τοποθέτησαν συμβολικά συρματόπλεγμα κοντά στην είσοδο της βάσης, έκαψαν σημαία του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ έγραψαν και συνθήματα κατά των ξένων βάσεων.

Σε ψήφισμα τους που εγκρίθηκε από το συλλαλητήριο, ζητούν το κλείσιμο των βάσεων στη Σούδα, την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς του ΝΑΤΟ, ενώ τονίζουν την αντίθεσή τους σε κάθε είδους πολεμική σύρραξη.

«Φορείς και νεολαία από όλη την Κρήτη στέλνομε σήμερα μήνυμα κατά της παρουσίας των ξένων βάσεων στο νησί αλλά και κατά της δημιουργίας και άλλων βάσεων στο ελληνικό έδαφος», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντιχάκης ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Μετά τη συγκέντρωση έξω από τη βάση πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι στο χωριό Καθιανά.

Φωτογραφίες: Zarpanews.gr, Χανιώτικα Νέα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter