Χανιά: Μαύρες σημαίες ενάντια στην παραχώρηση του αεροδρομίου

Χανιά: Μαύρες σημαίες ενάντια στην παραχώρηση του αεροδρομίου

Την αντίθεση τους στην παραχώρηση του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» και ακόμα 13 περιφερειακών αεροδρομίων στην γερμανική εταιρεία Fraport εξέφρασαν μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών, που πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στους χώρους του αεροδρομίου.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δικαστηρίων από όπου με αυτοκινητοπομπή που διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο. Εκεί τοποθέτησαν ένα μαύρο ύφασμα στο κάδρο όπου υπάρχει η φωτογραφία του «Ιωάννη Δασκαλογιάννη» και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και ριζίτικο τραγούδι, ενώ αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας πολιτών παρέδωσε σε υπάλληλο του αεροδρομίου ψήφισμα της κινητοποίησης.

«Είναι η τρίτη κινητοποίηση της πρωτοβουλίας μας. Θέλουμε να καταγγείλουμε τη σύμβαση παραχώρησης ως αποικιοκρατική», δήλωσε μεταξύ άλλων το μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών Αντώνης Σκαμνάκης.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου στην υπάλληλο της ΥΠΑ που ήταν σε υπηρεσία, ενώ παράλληλα καταδίκασαν τη στάση της αερολιμενάρχη Χανίων που δεν παραβρέθηκε στην συγκέντρωση ενώ όπως είπαν παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις της Fraport.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter