Ξάνθη: Ελεύθερος ο ιμάμης (Video)

Ξάνθη: Ελεύθερος ο ιμάμης (Video)

Σε προκαταρκτική εξέταση παρέπεμψε ο εισαγγελέας την υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν στο τζαμί της Ηλιόπετρας, στην Ξάνθη και επέτρεψε την απελευθέρωση του ιμάμη που συνελήφθη την Τρίτη για την κατοχή τους, μετά το τέλος της απολογίας του.

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης θα περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας κι εφόσον προκύπτουν ενδείξεις, θα αποφανθεί για την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη σε βάρος του Ιμάμη του χωριού, Κεχαγιά Σαμπρή. Είχε προσαχθεί νωρίτερα το πρωί με την αυτόφωρη διαδικασία, για την κατηγορία της οπλοκατοχής, μετά τα δύο πιστόλια 22 και 38 χιλιοστών που βρέθηκε στον μιναρέ του τεμένους και ένα κυνηγετικό φλόμπερ που βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού.

Στα δικαστήρια περίμεναν συγχωριανοί του συλληφθέντος, καθώς και παράγοντες της μειονότητας, σε ένδειξη συμπαράστασης. Εξερχόμενος, ο ιμάμης ευχαρίστησε τους συγχωριανούς του για τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους και τόνισε ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία και θα αποφανθεί.

Στην απολογία του ο 47χρονος ιμάμης ανέφερε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ότι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο όπλα που βρέθηκαν σε εξωτερικό χώρο του τεμένους (στη σιδηροκατασκευή που αποτελεί τον εξωτερικό μιναρέ) και ότι το τέμενος είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε, 24 ώρες το 24ωρο και άρα προσβάσιμο. Ως προς το αεροβόλο φλόμπερ που βρέθηκε στην κατοικία του, ανέφερε ότι το είχε αποκτήσει πριν από 23 χρόνια, όταν η άδεια για την κατοχή του δεν ήταν απαραίτητη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, οι κάτοικοι της Ηλιόπετρας υποστήριξαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα φιλήσυχο ιμάμη, που δεν έχει δώσει δικαιώματα στα 20 χρόνια που βρίσκεται στο χωριό. Θεωρείται αγαπητός στην περιοχή, χαμηλών τόνων και αρκετά ήπιος στα κηρύγματά του.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η Αστυνομία ενήργησε βάσει πληροφοριών και βρήκε τα πιστόλια και το σιγαστήρα μέσα σε μια μαύρη τσάντα στο σιδερένιο μιναρέ που βρίσκεται στον περίβολο, ενώ έλεγξαν επίσης το νεοανεγειρόμενο τζαμί, καθώς και την κατοικία του ιμάμη, που είναι στην ίδια αυλή, όπου βρέθηκε το κυνηγετικό όπλο.

Από την πλευρά του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και άλλων πηγών της μειονότητας, γίνεται λόγος για εμπλοκή της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στην υπόθεση. Από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πηγές, ως αντίδραση αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα εσωτερικό θέμα της γείτονος που δεν επιτρέπεται να αναμιγνύεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας.

Πηγή: xanthi2.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter