Ξανθός: Σε συνθήκες περιορισμών κάνουμε έργα για την υγεία

Ξανθός: Σε συνθήκες περιορισμών κάνουμε έργα για την υγεία

«Απέναντι στη ναζιστική θηριωδία που εξελίχθηκε τον Αύγουστο του 1944 στα Ανώγεια, είναι επιβεβλημένη η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξη της ηρωικής αντίστασης του λαού μας απέναντι στους κατακτητές». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι εκδηλώσεις διατήρησης της μνήμης, «…αποτελούν ισχυρό αντίδοτο στην τοξική επίδραση του ρατσισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και της φασιστικής ακροδεξιάς που σηκώνει κεφάλι ξανά στην Ευρώπη», ενώ δήλωσε, επίσης, ότι μετά τις 20 Αυγούστου κλείνει οριστικά ο κύκλος της κρίσης, των Μνημονίων και της δημοσιονομικής επιτροπείας και ξεκινά μια νέα περίοδος με προτεραιότητα την «επούλωση» των πληγών της κοινωνίας, την αύξηση της απασχόλησης, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη στήριξη του Κοινωνικού Κράτους, την εξυγίανση του δημόσιου βίου και τη «θωράκιση» των θεσμών και της Δημοκρατίας. Αυτή είναι η νέα μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, εκεί θα κριθεί ποιός έχει το πολιτικό σχέδιο για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και ποιος έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει ριζικά τις διαχρονικές παθογένειες και στρεβλώσεις του πελατειακού πολιτικού συστήματος που οδήγησαν στα γνωστά αδιέξοδα και έπληξαν την αξιοπιστία της Πολιτικής”.

Ο υπουργός Υγείας έκανε ειδική αναφορά στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ανωγείων με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια οδοντιατρική φροντίδα και στη σημαντική αναβάθμιση του τομέα του ΕΚΑΒ Ανωγείων με το νέο σύγχρονο ασθενοφόρο που παραδόθηκε πριν από λίγους μήνες και είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αναφορικά με το ευρύτερο κυβερνητικό έργο, ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι η κυβέρνηση σε συνθήκες δημοσιονομικών περιορισμών έχει δρομολογήσει μια σειρά έργων και παρεμβάσεων στην περιφέρεια που έχουν ως στόχο όχι μόνο να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και να συμβάλουν καθοριστικά στην αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών. Για την περιοχή των Ανωγείων και του ορεινού Μυλοποτάμου, ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό μια σειρά από σημαντικά έργα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και συγκεκριμένα: «Τη δέσμευση κονδυλίων ύψους 5.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κατασκευή του Νέου Οδικού ‘Αξονα που θα συνδέσει το Ηράκλειο, τα Ανώγεια και το Πέραμα και αφορά, στην αρχική φάση, την έναρξη των έργων στο τμήμα που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ανωγείων.

Στόχος είναι έως τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχει εγκριθεί η διάθεση της πίστωσης στην Περιφέρεια Κρήτης και στη συνέχεια να γίνει η δημοπράτηση του έργου έως το τέλος του 2018. Την έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης, ύψους 385.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς το Υπουργείο Πολιτισμού, για τη συνέχιση της ανάπλασης του Τουριστικού Περίπτερου στο “Ιδαίον ‘Ανδρο” με στόχο την ολοκλήρωση του έργου, εντός του 2019. Την έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, των τευχών Διακήρυξης για το έργο “Κέντρο Προβολής της Κτηνοτροφίας και της Βιοποικιλότητας στο Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη”, ύψους 1.040.000 ευρώ, έργο το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικά στη βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ανωγείων».

Ο υπουργός σημείωσε τέλος, ότι, πέρα από τη χρηματοδοτική ενίσχυση των ορεινών δήμων της χώρας, ήδη από το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε εξέλιξη τα προγράμματα “Φιλόδημος I” και “Φιλόδημος II” που συμβάλλουν συνολικά στη υποστήριξη των δράσεων και των πρωτοβουλιών της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, ενισχύοντας το αναπτυξιακό της έργο και την κοινωνική συνοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter