«Χαστούκι» Μπλούμπεργκ στον Τραμπ για την κλιματική αλλαγή

«Χαστούκι» Μπλούμπεργκ στον Τραμπ για την κλιματική αλλαγή

«Παραμένουμε μέσα»: Ο δισεκατομμυριούχος από τη Νέα Υόρκη Μάικλ Μπλούμπεργκ κατέθεσε σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη μια επιστολή που υπογράφουν περισσότεροι από 1.000 οργανισμοί, εταιρείες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που επιβεβαιώνουν ότι σκοπεύουν να λάβουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αεριών του θερμοκηπίου παρά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Ο Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε επιπλέον ότι το ίδρυμά του Bloomberg Philanthropies, θα προσφέρει στο γραφείο του ΟΗΕ για το κλίμα το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων που ισοδυναμεί με τη συνεισφορά που έπρεπε να καταβάλουν οι ΗΠΑ.

Μόλις το συμβολικό όριο των 1000 υπογραφών ξεπεράστηκε, κατατέθηκε η ανοιχτή επιστολή υπόψιν του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Οι υπογράφοντες καταδικάζουν την απόσυρση των ΗΠΑ ως ένα «σοβαρό σφάλμα».

«Στις ΗΠΑ οι τοπικές αρχές και οι Πολιτείες, μαζί με τις επιχειρήσεις, είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για τη σημαντική μείωση των εκπομπών αεριών θερμοκηπίου τα τελευταία χρόνια. Οι δράσεις αυτών των φορέων θα εντατικοποιηθούν και θα επιταχυνθούν τα επόμενα έτη, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές της Ουάσιγκτον» επισημαίνεται στην επιστολή.

Μεταξύ των υπογραφόντων βρίσκονται οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνιας που είχαν μιλήσει από την Πέμπτη για μια «συμμαχία υπέρ του κλίματος». Στο πλευρό τους έσπευσαν εννέα κυβερνήτες, εκατοντάδες πόλεις, μικρές και μεγάλες, εκατοντάδες επιχειρήσεις, από την Apple και τη Google έως τη Nike, όπως επίσης και πανεπιστήμια.

«Συμμετέχουμε σε μια μαζική κινητοποίηση κατά της απόφασης του Τραμπ» υπογράμμισε ο Στίβεν Κόεν, εκτελεστικός διευθυντής του Earth Institute που εξειδικεύεται στην κλιματική αλλαγή στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter