Χατζηδάκης σε γραμμή Γεωργιάδη για το Mareva_gate: Διεθνής δραστηριότητα οι offshore (Video)

Χατζηδάκης σε γραμμή Γεωργιάδη για το Mareva_gate: Διεθνής δραστηριότητα οι offshore (Video)

Στη γραμμή Άδωνη Γεωργιάδη εμφανίστηκε ο έτερος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αφού επανέλαβε το τετριμμένο –που έχει διαψευσθεί – ότι η offshore ήταν στο βιογραφικό της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη (στο βιογραφικό αναγραφόταν άλλη εταιρεία της Ελβετίας, όχι των νήσων Κέιμαν), ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για υπερφορολόγηση που –προφανώς- για τη Ν.Δ. «δικαιολογεί» – την φοροδιαφυγή μέσω των «φορολογικών Παραδείσων».

«Κάνουμε συζήτηση για τα Paradise, Panama Papers και δεν κάνουμε κουβέντα για το ότι υπερφορολογούμε τους επιχειρηματίες και φεύγουν;» δήλωσε αγανακτισμένος ανάγοντας σε μέγα εχθρό «το καθεστώς της υπερφορολόγησης των επιχειρηματιών».

Ο Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε πως η δραστηριότητα υπήρξε όταν ήταν διαζευγμένη, πρόσθεσε πως δεν ήταν λεφτά της κυρίας Μητσοτάκη, αλλά αλλοδαπού fund, καταλήγοντας (χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο) πως «η εφορία δεν έχασε ούτε ένα ευρώ».

«Η δραστηριότητα δεν είναι παράνομη» επανέλαβε ο κ. Χατζηδάκης δικαιολογώντας απόλυτα πως οι επιχειρηματίες φεύγουν στο εξωτερικό για να επιτύχουν καλύτερους φορολογικούς συντελεστές (φοροδιαφυγή).

Με «χειρουργικό» τρόπο απέφυγε να μιλήσει για τους φορολογικούς παραδείσους- όπως τα νησιά Κέιμαν- όπου η φορολογία είναι μηδενική ή σχεδόν μηδενική, προσπαθώντας να «κρατήσει» τη συζήτηση στους «ευρωπαϊκούς παραδείσους» όπου η φορολογία είναι απλά, κάτω από 20% ( Κύπρος 12,5% και Βουλγαρία 10%)

Στην επισήμανση πως η Ν.Δ. θεωρεί ηθικό το να φοροδιαφεύγει αυτός που μπορεί, ο Κωστής Χατζηδάκης προσπάθησε να απαντήσει με γενικεύσεις για «ελεύθερη οικονομία» για να του απαντήσουν οι παρουσιαστές πως ακόμα και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δέχεται αυτά που λέει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πως ο ίδιος ο Πιερ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της Μαύρης Λίστας των φορολογικών Παραδείσων.

Ο κ. Χατζηδάκης στην ερώτηση αν ταυτίζεται με την άποψη του Άδωνη Γεωργιάδη» αρκέστηκε να απαντήσει πως οι επιχειρηματίες θα φεύγουν σε άλλες χώρες, αν διατηρήσουμε υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Και σε αυτή την απάντηση ωστόσο αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές χώρες με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές αποφεύγοντας να αναφερθεί στα νησιά Κέιμαν

Προφανώς για τη σημερινή Ν.Δ. το νόμιμο κέρδος -ακόμα και αν περνάει από τους φορολογικούς παραδείσους- είναι και ηθικό!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter