Ξεκαλάκης: Ο κόσμος διψάει για νέα πολιτική στέγη

Ξεκαλάκης: Ο κόσμος διψάει για νέα πολιτική στέγη

«Με την ανέλπιστη συμμετοχή του κόσμου μπορούμε πλέον να συζητάμε βάσιμα ότι διαμορφώνονται, μέρα με τη μέρα, ικανές και αναγκαίες συνθήκες, για να υπάρξει μια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού σε ό,τι αφορά κυρίως τον χώρο αριστερότερα της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» επεσήμανε: «Διεφάνη μέσα από τη συμμετοχή του ότι ο κόσμος διψάει ξανά να βρει μία πολιτική στέγη, μια εναλλακτική πολιτική έκφραση και ως εκ τούτου νομίζω ότι εάν είμαστε πραγματικά σοβαροί και αν τελικά διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις μετά τον δεύτερο γύρο για μια παράταξη ανανεωμένη και όχι ανακυκλωμένη μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα ότι θα είμαστε οι πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού μέχρι τις επόμενες εκλογές, οπότε και θα αποτυπωθεί η βούληση του ελληνικού λαού».

«Η παράταξή μας έχει ανοίξει, όχι για να φύγουν οι υπάρχοντες ψηφοφόροι, αλλά για να υπάρχει μια μαζική εισροή ψηφοφόρων, καθότι πλέον φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα στιβαρό, πολύ σοβαρό, πολιτικό υποκείμενο», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο στοίχημα και για τους εννιά υποψηφίους, που τελικά κατέληξαν στη διαδικασία, να δώσουν το ερέθισμα στους ψηφοφόρους και να συμμετάσχουν στην ολότητά τους στη διαδικασία της Κυριακής».

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως η εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή δεν είναι μία εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. «Την προσεχή εκλογή δεν εκλέγουμε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εκλέγουμε τον επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα και πραγματικά οι συμπολίτες μας την επόμενη Κυριακή, πέρα από όποια επιλογή έκαναν αυτή την Κυριακή, θα πρέπει από εδώ και πέρα να ψηφίσουν όχι με το θυμικό τους, όχι συναισθηματικά, αλλά με γνώμονα ποιος μπορεί πραγματικά να αντιπαρατεθεί στα ίσα απέναντι στον Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη. Αν μπορούσε η σημερινή ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα το είχε πράξει εδώ και δύο χρόνια που ηγείται της προσπάθειας. Αν είναι να πάμε στην ίδια επιλογή, δεν υπήρχε κανένας λόγος να προβούμε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη μιας καινούριας ηγεσίας. Θα πρέπει να ψηφίσουν οι συμπολίτες μας, με γνώμονα την προοπτική των παιδιών και των εγγονών τους και να θυμηθούν οι παλαιότερες γενιές ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε μεγάλο, επειδή βασίστηκε στους νέους και σε κόσμο με αξιακά πρότυπα και όχι σε κηφήνες και οσφυοκάμπτες» είπε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής δεύτερου γύρου, που διαδόθηκε κάποια στιγμή χθες ως πληροφορία ο κ. Ξεκαλάκης σημείωσε πως «ήταν μία πληροφορία που δεν προέκυπτε από πουθενά». «Την προσεχή Κυριακή θεωρούμε ότι είναι μία άλλη διαδικασία, ξεκινάμε από 0-0 και θέλουμε να συμμαχήσουμε με κάθε έναν από τους 210.264 ψηφοφόρους που συμμετείχαν και να μπορέσουμε να επισφραγίσουμε την αναγκαιότητα για αλλαγή γενιάς και αλλαγή νοοτροπίας στην παράταξη και το πολιτικό μας σύστημα» τόνισε.

Σχετικά με τη δομή του νέου φορέα που δημιουργείται ο κ. Ξεκαλάκης παρατήρησε πως «τα ερμαφρόδιτα σχήματα και κακέκτυπα αλλοτινών εποχών της Ένωσης Κέντρου δε βοηθάνε στο να γίνει η παράταξη μεγάλη». «Μιλάμε για έναν νέο ενιαίο ομογενοποιημένο φορέα και αυτό πιστεύω ότι θα επισφραγιστεί και μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου» είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter