Ξεκινά η δίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανηλίκους

Ξεκινά η δίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανηλίκους

Στο εδώλιο σήμερα ο πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής του σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία. 

Κατηγορείται για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής, με τα συγκεκριμένα πλημμελήματα να τιμωρούνται έως και με πέντε χρόνια φυλάκισης.

Ο Νίκος Γεωργιάδης υπενθυμίζεται ότι οδηγήθηκε σε δίκη μετά από δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc και καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο ο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ανέβαλε τη δίκη για σήμερα 6 Ιουνίου για λόγους που παραπέμπoυν στο φιάσκο με τις αναβολές- διακοπές στην υπόθεση της Siemens.

Έγγραφα ανεπικύρωτα, αμετάφραστα, αιτήματα δικαστικής συνδρομής που καθυστερούν, μάρτυρες που δεν κλητεύτηκαν, αποφάσεις δικαστικές που δεν είχαν αναζητηθεί, συνθέτουν το παζλ των παραλείψεων που συνετέλεσαν στην αναβολή της δίκης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή και του Άγγελου Προβολισιάνου, η υπόθεση αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς όπως είχε αναφέρει τον Μάρτιο, η πρόεδρος του Δικαστηρίου και συμφώνησε και ο εισαγγελέας της έδρας, δεν έχει ευοδωθεί ακόμα “η διαδικασία δικαστικής συνδρομής που έχει κινηθεί και αφορά σε βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, όπως είναι οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως παθόντες”, αλλά και γιατί έγγραφα της δικογραφίας “είναι ανεπικύρωτα και δεν είναι δυνατόν να αναγνωστούν και να αξιολογηθούν”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter