Ξεκινά η μεγαλύτερη έξοδος των Κινέζων με αφορμή την Κινεζική Πρωτοχρονιά

Ξεκινά η μεγαλύτερη έξοδος των Κινέζων με αφορμή την Κινεζική Πρωτοχρονιά

Ξεκινά σήμερα στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου η μεγάλη έξοδος της χρονιάς από τα αστικά κέντρα, με τον αριθμό των μετακινήσεων κατά την περίοδο εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς να αναμένεται να φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Το 40ήμερο από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 21 Φεβρουαρίου είναι γνωστό ως «Τσουνγιούν» και αφορά την περίοδο πριν και μετά την Κινεζική Πρωτοχρονιά που φέτος πέφτει στις 27 Ιανουαρίου.

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά είναι η σημαντικότερη οικογενειακή γιορτή της χώρας, με εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζους να επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες του προκειμένου να βρεθούν με τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, κατά τη διάρκεια του φετινού Τσουνγιούν αναμένονται 2,978 δισεκ. μετακινήσεις, με τον αριθμό τους να φθάνει σε επίπεδα ρεκόρ και να είναι αυξημένος κατά 2,2% σε ετήσια βάση.

Μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου αναμένονται έως 356 εκατ. μετακινήσεις, καταγράφοντας αύξηση 9,7% σε ετήσια βάση. Συνολικά 2,52 δισεκ. μετακινήσεις θα γίνουν μέσω των οδικών δικτύων και 43,5 εκατ. δια θαλάσσης, καταγράφοντας αντίστοιχα αύξηση 1% και 2% σε ετήσια βάση.

Τα αεροπορικά ταξίδια αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% σε ετήσια βάση στα 58,3 εκατ. ανέφερε το υπουργείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter