Ξεκινάει κανονικά αύριο το πρωτάθλημα

Ξεκινάει κανονικά αύριο το πρωτάθλημα

Στο ίδιο (κουραστικό) έργο θεατές, όπως και κάθε χρόνια άλλωστε, στα 12 προηγούμενα χρόνια της Σούπερ Λίγκας. Ένα ακόμη πρωτάθλημα της ξεκινάει αφού κι αυτό όπως και όλα τα προηγούμενα πέρασαν από 40 κύματα! Με δεκάδες καβγάδες ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα…

Μετά λοιπόν, τις απειλές για μη εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος λόγω επτά άστεγων τηλεοπτικά ΠΑΕ, μετά τον «πόλεμο» με την πολιτεία για μείωση των ομάδων από 16 σε 14 και την μεθεπόμενη χρόνια σε 12, μετά τις μάχες για τους αθλητικούς δικαστές και μετά από δεκάδες εκκρεμότητες που εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτές, η περιβόητη Σούπερ Λίγκα αποφάσισε κι επίσημα πριν λίγο να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα αύριο Σάββατο (25/8)!

Μετά την πρωινή απόφαση-βόμβα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να υποβιβαστούν τρεις ομάδες από την Λίγκα, να ανέβει μια από την Football League και να παίξουν για μια ακόμα θέση, ο 13ος της Σούπερ Λίγκας με τον δεύτερο της Β’ κατηγορίας, σήμανε συναγερμός στις ΠΑΕ που αντέδρασαν οργισμένα για την αθέτηση –όπως λένε- της συμφωνίας από πλευράς ΕΠΟ που έλεγε ότι θα υποβιβαστούν τρεις και θα ανεβεί ένας. Χωρίς μπαράζ. Πολλές ομάδες αιφνιδιάστηκαν και ζήτησαν την -εδώ και τώρα- έναρξη του πρωταθλήματος χωρίς την παραμικρή αναβολή (όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός), ενώ άλλες όπως η ΑΕΛ ζήτησαν αναβολή. 

Τελικά παρά τις οργισμένες ανακοινώσεις και τις αντιδράσεις των ΠΑΕ, η Λίγκα στο μεσημεριανό συμβούλιο της, αποφάσισε να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα, χωρίς όμως να αλλάξει την προκήρυξη του, μη αποδεχόμενη έτσι την αιφνίδια απόφαση της ΕΠΟ για τη διεξαγωγή μπαράζ. Ως προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα θα παραμείνει αυτή που έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ ΕΠΟ και Λίγκας, που ορίζει τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας, ενώ επισημαίνεται από την διοίκηση του Συνεταιρισμού ότι θα κινηθούν δικαστικά κατά της τροποποίησης που «πέρασε» σήμερα η ΕΠΟ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 25 Αυγούστου

19:15 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (ΕΡΤ)

19:15 ΠΑΟΚ – Αστέρας (NOVA)

21:30 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVA)

21:30 Απόλλων – ΑΕΛ (ΕΡΤ)

Κυριακή 26 Αυγούστου

19:15 Ξάνθη – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ)

19:15 Πανιώνιος – ΟΦΗ (NOVA)

21:30 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (NOVA)

Δευτέρα 27 Αυγούστου

21:30 Λαμία – Άρης (ΕΡΤ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter