Ξεκίνησε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (Photos)

Ξεκίνησε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (Photos)

Ξεκίνησε την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προφεστιβαλικές δραστηριότητες σε διάφορα σημεία της Λέσβου. 

Από τις 9 έως και τις 13 Αυγούστου το Φεστιβάλ ταξίδεψε σε ξεχωριστά μέρη του νησιού. Η κλασική μουσική συνάντησε στα Χύδηρα την οινογνωσία, στον κόλπο της Γέρας τα ιαματικά λουτρά, στο Σίγρι το απολιθωμένο δάσος και στο Ιερό του Μέσσου το κοινό των Λεσβιακών πόλεων κατά την αρχαιότητα. Οι κάτοικοι του νησιού μαγεύτηκαν από τις μελωδίες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού από τις τοποθεσίες!

Το ταξίδι στον κόσμο της κλασικής μουσικής συνεχίζεται από αύριο, 16 Αυγούστου και μέχρι τις 19 Αυγούστου στο Κάστρο του Μολύβου που ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί 21 μουσικούς, περιζήτητους δεξιοτέχνες που έχουν φτάσει στην Λέσβο από διάφορα μέρη του κόσμου. Για 4 μέρες οι διακεκριμένοι ερμηνευτές θα δημιουργήσουν μοναδικά μουσικά σύνολα με στόχο να εξερευνήσουν την ιαματική δύναμη της μουσικής και να προσεγγίσουν την έννοια της “Κάθαρσης” που αποτελεί την φετινή θεματική του Φεστιβάλ.

Ήδη επισκέπτες και δημοσιογράφοι έχουν φτάσει από το εξωτερικό ειδικά για να παρακολουθήσουν το φετινό πρόγραμμα συναυλιών.

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Οινοποιείο Μεθυμναίος, τα Θέρμα Spa, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου για την άριστη συνεργασία, φιλοξενία και διάθεση για δημιουργία. Επίσης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την σημαντική υποστήριξή της.

Τιμές εισιτηρίων:Συναυλίες Κάστρου: €30, €20, €10, €8, €5(φοιτητές & κάτω των 18) Συναυλία Συνεδριακό Κέντρο Μηθύμνης: €5 Συναυλία για παιδιά & νέους: είσοδος ελεύθερη





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter