Ξεκινούν από αύριο 50 κατεδαφίσεις στην Αθηνών – Σουνίου (Photos)

Ξεκινούν από αύριο 50 κατεδαφίσεις στην Αθηνών – Σουνίου (Photos)

Με επιταχυνόμενους ρυθμούς συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς, αναδασωτέες εκτάσεις, εθνικούς δρυμούς και ρέματα.

Ειδικότερα, την περασμένη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, υπογράφηκε η σύμβαση του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με εργολάβο που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, για την κατεδάφιση 50 τελεσίδικα αυθαίρετων κτισμάτων και εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου (35ο-70ο χλμ). Πρόκειται για την πρώτη ομάδα αυθαιρέτων την κατεδάφιση των οποίων αναλαμβάνει να υλοποιήσει το ΥΠΕΝ, εφαρμόζοντας την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική.

Η πρώτη κατεδάφιση σε κατασκευές που βρίσκονται εντός αιγιαλού θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου και οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε άλλες αυθαίρετες κατασκευές (κτίσματα, περιφράξεις, προβλήτες, στέγαστρα κ.λπ.). Η εκτέλεση των κατεδαφίσεων αυτών ορίζεται από πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν συνταχθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής. Θα κατεδαφιστούν, επίσης, κατασκευές σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις στους δήμους Σαρωνίδας, Κρωπίας και Λαυρεωτικής.

Ενδεικτικά, θα κατεδαφιστούν:

Στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι, στην Ανάβυσσο, εντός της ζώνης του αιγιαλού, κατασκευές όπως αποδυτήρια, πλακόστρωση από πέτρινες πλάκες, βεράντα με επιχωμάτωση και πλακόστρωση, πέτρινος προβλήτας, ξύλινο δάπεδο με καλαμωτή:

• Μπιτς μπαρ ξενοδοχείου στο 47ο χλμ. με ξύλινα αποδυτήρια, τουαλέτες, διάδρομο, δάπεδο και ψάθινο στέγαστρο

• Ξύλινες εγκαταστάσεις περί τροχήλατης καντίνας στο Λαγονήσι (41,3 χλμ)

• Εντός ζώνης αιγιαλού, στο 36ο χλμ., σκάλες, πισίνα, μάντρα, αποθήκη, προβλήτα εντός θαλάσσης, επιχωματώσεις, τούνελ από μπετόν

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που ξεκίνησαν προ δύο εβδομάδων, από την αποκεντρωμένη διοίκηση, σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις στην περιοχή της Αγριλέζας του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς και η κατεδάφιση αυθαιρέτων στην περιοχή Μαραθώνα – Διονύσου.

Την επόμενη εβδομάδα η αποκεντρωμένη διοίκηση θα δημοσιοποιήσει πρόσκληση διαγωνισμού για την εκτέλεση κατεδαφίσεων στα ρέματα στην περιοχή της Μάνδρας, μετά την έγκριση σχετικού αιτήματος χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.

Οι διαδικασίες των κατεδαφίσεων θα επιταχυνθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με νέες προκηρύξεις διαγωνισμών για πάνω από 500 αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές.

Η Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής έχει ήδη διαβιβάσει στο ΥΠΕΝ 300 φακέλους με πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλούς της δυτικής Αττικής τα οποία έχουν τελεσιδικήσει.

Τα δασαρχεία έχουν αποστείλει 220 φακέλους με πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών οι οποίες βρίσκονται σε δημόσιες αναδασωτέες δασικές εκτάσεις και εθνικούς δρυμούς.

Οι φάκελοι αυτοί κατηγοριοποιούνται και ελέγχονται ώστε να ξεκαθαρίσει ο αριθμός των αυθαίρετων κτισμάτων που δεν έχουν κατεδαφιστεί και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. Στη συνέχεια το ΥΠΕΝ και η αποκεντρωμένη διοίκηση θα προχωρήσουν σε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, ύψους 500.000 ευρώ, για την εκτέλεση των παραπάνω κατεδαφίσεων. Θα ακολουθήσει ένας ακόμη διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός, ύψους 2 εκατ. ευρώ, για τα επόμενα πρωτόκολλα κατεδάφισης στην Αττική.

Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Το ΥΠΕΝ έχει συλλέξει από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις όλης της χώρας πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων που εκκρεμούν σε αιγιαλούς, ρέματα και αναδασωτέες δασικές εκτάσεις και προγραμματίζει τη χρηματοδότηση των κατεδαφίσεων αυτών από το Πράσινο Ταμείο. Την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για να προγραμματιστούν οι από κοινού δράσεις του επόμενου διαστήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter