Ξενογαννακοπούλου: Σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου

Ξενογαννακοπούλου: Σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου, αλλά έχουμε μπροστά μας ακόμα πάρα πολύ δρόμο για να πούμε ότι η δημόσια διοίκηση εξυπηρετεί τον πολίτη, τη μικρομεσαία επιχείρηση και συνολικά την οικονομία. Γιατί η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη, αλλά πρέπει να είναι και η κινητήρια δύναμη για την αναπτυξιακή διαδικασία και για το κοινωνικό κράτος». 

Τα παραπάνω  ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Απαντώντας στην προσπάθεια απαξίωσης του Δημοσίου από νεοφιλελεύθερους κύκλους, η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι «είναι άλλο να λέμε ότι υπάρχουν παθογένειες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες που προσφέρουν διαφάνεια και ταχύτητα στη λειτουργία του Δημοσίου και άλλο να λέμε ότι δεν χρειαζόμαστε τη δημόσια διοίκηση. Διότι δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική λειτουργία σε καμία χώρα αν δεν υπάρχει μία αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που να στηρίζει την ανάπτυξη, τους θεσμούς και το κοινωνικό κράτος».

Σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί μαζικών προσλήψεων ημετέρων, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσα σε ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο. «Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε προγραμματισμός που να παραβιάζει αυτό το δημοσιονομικό πλαίσιο» ξεκαθάρισε και έθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Όπου υπάρχουν κενά και ανάγκες και είναι σύμφωνες με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε, είναι δυνατόν να μην καλύπτουμε αυτές τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών, που αφορούν μάλιστα καθημερινές ανάγκες των πολιτών, όπως η υγεία, η παιδεία και το κοινωνικό κράτος;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter