Ξεσηκωμός τη Δευτέρα στη Λέσβο για το προσφυγικό

Ξεσηκωμός τη Δευτέρα στη Λέσβο για το προσφυγικό

Ο δήμος της Λέσβου διοργανώνει γενική διαμαρτυρία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί με τους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Σύμφωνα με τον Δήμο του νησιού, τη Δευτέρα, στις 10:30 θα γίνει προσυγκέντρωση στο παλιό Δημαρχείο και στις 11 θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς. Τέλος στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία διαμαρτυρίας

Σύμφωνα με τον Δήμο, στο νησί ζουν περισσότεροι από 8.400 πρόσφυγες και μετανάστες, εγκλωβισμένοι από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, την ώρα που καταυλισμό της Μόριας, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, ζουν 6.500 άνθρωποι.

Οι υπόλοιποι ζουν σε σκηνές ή παράγκες που έχουν φτιάξει οι ίδιοι, τόσο μέσα στον καταυλισμό, όσο και στα γύρω κτήματα.

Τη Δευτέρα, δημόσιες υπηρεσίες, ιατρεία, φαρμακεία και καταστήματα, θα παραμείνουν κλειστά, με στόχο «η φωνή της Λέσβου να ακουστεί δυνατά και να φθάσει μέχρι τα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα» δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός, προειδοποιώντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

«Επιμένουμε στην ανάγκη άμεσου απεγκλωβισμού όλων αυτών των ανθρώπων, που ζουν οι περισσότεροι σε άθλιες συνθήκες. Η Λέσβος δεν είναι ανοικτή φυλακή, ούτε θα επιστρέψουμε κάποιοι να την βλέπουν σαν τέτοια» δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter