Ξέσπασμα μίσους του Αμβρόσιου κατά Τσίπρα – Είπε και τον Πάπα αιρετικό…

Ξέσπασμα μίσους του Αμβρόσιου κατά Τσίπρα – Είπε και τον Πάπα αιρετικό…

Για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος «κεντάει» με μια επιστολή γεμάτη… αγάπη. Αυτή την φορά στο στόχαστρό του ο πρωθυπουργός.

Ο Μητροπολίτης στο προσωπικό του blog καταγράφει τα… «αμαρτήματα» του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα δεν τον συγχωρεί, ούτε για τις μέρες που άκουσον- άκουσον ο «Άθεος» τόλμησε να πάει στον οίκο του Θεού.

Αυτό το ξέσπασμα… αγάπης που φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στην εκκλησία ο Παναγιότατος το εμπλουτίζει με φωτογραφικό υλικό του πρωθυπουργού από τις αμαρτωλές του στιγμές.

Ενώ τα δυνατά σημεία του «κατηγορώ» του τα φωσφορίζει, στο μπλογκ του, με κίτρινο μαρκαδόρο, ώστε η αγάπη να φτάσει παντού…

Σαν τις δέκα εντολές και ο Μητροπολίτης καταγράφει τις οκτώ «αμαρτίες» που αποδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν ανήκει στα «πιστά τέκνα της Εκκλησίας», ανάμεσά τους και ο πολιτικός του γάμος.«Δημιουργήσατε οικογένεια χωρίς προηγουμένως να τελέσετε το Μυστήριο του Γάμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία!»

Στη συνέχεια το… ξέσπασμα αγάπης διανθίζεται με το ρήμα «Καταστρέψατε» και τους τομείς που «δεν άφησε όρθιους» στο πέρασμα του.«Καταστρέφετε όμως και την Ορθοδοξία μας! Με διάφορα μέτρα, τα οποία λαμβάνετε, έχετε βάλει στόχο να διαλύσετε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος! Π.χ. διώκετε τον Χριστό από τα Δημόσια Σχολεία!»

Και φυσικά στα ατελείωτα λάθη και τα συναπαντήματα… Γιατί έκανε και αυτό το… λάθος ο πρωθυπουργός και συναντήθηκε με τον «αιρετικό» τον Πάπα! «Ο Πάπας δεν ανήκει στην οικογένεια των Ορθοδόξων! Ο Πάπας δεν είναι «Εκκλησία», όσο κι’ αν το ηθέλησαν εκεί κάτω στο Κολυμπάρι της Κρήτης να τον αναγνωρίσουν ως «Εκκλησία». Είναι αποκομμένος από την Εκκλησία! Είναι…, είναι…., είναι…και αιρετικός!»

Στο τέλος της επιστολής του ο Μητροπολίτης αναρωτώμενος δίνει και την λύση, να πετάνε οι κληρικοί έξω από τις εκκλησίες του άθεους!

«Τελικά απορώ και εξίσταμαι! Συλλογιζόμενος τα παραπάνω περιστατικά, προβληματίζομαι: ποιος άραγε έχει μεγαλύτερη ευθύνη; Ένας άθεος, που πηγαίνει στην Εκκλησία σε ώρα τελέσεως της θείας Λατρείας; Ή ο κληρικός, ο οποίος δέχεται και ανέχεται ένα δεδηλωμένο άθεο στο Ναό του σε ώρα τελέσεως της θείας Λατρείας;»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter