«Ξηλώνεται» το πουλόβερ της Χρυσής Αυγής: Διαλύθηκε η ΤΟ Δράμας, έκλεισαν τα γραφεία στη Χαλκίδα

«Ξηλώνεται» το πουλόβερ της Χρυσής Αυγής: Διαλύθηκε η ΤΟ Δράμας, έκλεισαν τα γραφεία στη Χαλκίδα

Σοβαρή κρίση διέρχεται το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρεται στο site jailgoldendawn.com, η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Δράμα διαλύθηκε, υποβαθμιζόμενη σε έναν τοπικό ολιγομελή πυρήνα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «σύμφωνα με τον κατάλογο των τοπικών οργανώσεων που δημοσιεύει η Χρυσή Αυγή στην επίσημη ιστοσελίδα και την εφημερίδα της, η τοπική οργάνωση Δράμας της ναζιστικής οργάνωσης διαλύθηκε, υποβιβαζόμενη πλέον και επισήμως στο καθεστώς του ολιγομελούς “πυρήνα”. Ήδη από το καλοκαίρι, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Δραμας στη οδό Εθνικής Αμύνης 55 έχουν κλείσει.

»Θυμίζουμε ότι ο πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής Μπαντέμης είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την επίθεση τάγματος εφόδου σε δύο γυναίκες ελληνικής καταγωγής από την Αλβανία στο Μεταξουργείο τον Οκτώβρη του 2011.

»Τα τελευταία γραφεία της τοπικής οργάνωσης Δράμας εγκαινιάστηκαν τον Μάιο του 2014 με ομιλία του Χρήστου Κιτσόπουλου, υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Κιτσόπουλος, γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, αποχώρησε την Κυριακή 15/10/2017 από την Χρυσή Αυγή, με δήλωση παρόμοια με εκείνη του αποχωρήσαντος βουλευτή Μίχου.»

Πριν λίγες ημέρες άλλωστε έκλεισαν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Χαλκίδα, που πλέον δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των γραφείων που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει το Jailgoldendawn.com, «τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είχαν απασχολήσει τη δημοσιότητα μετά τη δολοφονία Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013. Τότε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα είχε ελέγξει πλημμελώς τους οπλοφορούντες Χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα να μεταφερθούν αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα για να πραγματοποιηθούν έρευνες και συλλήψεις. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Ευάγγελος Φλεβάρης και ο Διοικητής τους Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας Παρασκευάς Γάτος είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

»Ο μετέπειτα αστυνομικός διευθυντής Λάμπρος Χουλιαράς αποκαλύφθηκε ως μέλος της ναζιστικής οργάνωσης και είναι πλέον προαλειφόμενος για υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, στη θέση του Μίχου. Αν λοιπόν ξανανοίξουν, τα γραφεία θα λειτουργούν με νέα διεύθυνση.»

Με πληροφορίες από: Jailgoldendawn.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter