Χίος: Ρουκέτες, υπερθέαμα και …τάξη (video & εικόνες)

Χίος: Ρουκέτες, υπερθέαμα και …τάξη (video & εικόνες)

Ο φετινός ρουκετοπόλεμος του Bροντάδου τα είχε όλα μα πάνω από όλα το _x000D_
μέτρο και τη για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σύμπνοια μεταξύ _x000D_
των συνεργείων των ρουκετατζήδων και των περίοικων των δύο ενοριών.

Πιστοί στα όσα υποσχέθηκαν τα συνεργεία των δύο ενοριών έριξαν συνολικά 10.000 ρουκέτες. Βέβαια μέχρι και το 2015 έπεφταν συνολικά πάνω από 150.000 από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα.

Για πρώτη φορά η οργάνωση και τα σωστά μέτρα ασφαλείας ήταν αντιληπτά σε κάθε περιοχή της «ζώνης πυρός» με αποτέλεσμα όλα να κυλήσουν ομαλά.

Ρουκετατζήδες μακριά από το άγχος της υπέρμετρης κατασκευής ρουκετών, επισκέπτες και τηλεοπτικές κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία, συνειδητοποιημένοι επισκέπτες Έλληνες και ξένοι αλλά το κυριότερο η αγάπη για το έθιμο που οδήγησε όλους να κάνουν ένα βήμα πίσω, αποτέλεσαν το μείγμα της φετινής επιτυχίας, την οποία πιστώνεται η διοίκηση του Συλλόγου Βρονταδουσιακών Εθίμων, η οποία κατάφερε να δουλέψει διακριτικά από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα.

Ποοηγήθηλε η παρέλαση εκατοντάδων «ρουκετατζήδων» με επικεφαλής τον διάσημο Αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή, Πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

Πηγή: Politischios.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter