Χίος: Σώσανε ένα μικρό δελφίνι που είχε εγκλωβιστεί στα ρηχά (Video)

Χίος: Σώσανε ένα μικρό δελφίνι που είχε εγκλωβιστεί στα ρηχά (Video)

Η Ειρήνη Ντινιακουδάκη και ο Μιχάλης Πατμεντζής έσωσαν ένα μικρό δελφίνι που εξόκειλε στην παραλία του Βροντάδου Κατσουνάκι.

Το τυχερό δελφίνι, μήκους περίπου ενάμιση μέτρου εντόπισε στα βότσαλα η Ε. Ντινιακουδάκη .

Το αποκαλούμε τυχερό γιατί δεν αδιαφόρησε, του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μ. Πατμεντζής, που έσπευσε λίγο αργότερα. Το μετέφερε προσεκτικά στη θάλασσα, κολύμπησε μαζί του, το οδήγησε στα ανοιχτά και όλα τελείωσαν καλά για το δελφίνι. Οι ευαίσθητοι και δυναμικοί ταυτόχρονα συμπολίτες μας μάλιστα, παρέμειναν στο χώρο μέχρι να βεβαιωθούν ότι είχε βρεί τα νερά του. Λιμενικό Σώμα και η Πυροσβεστική που προσέτρεξαν δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Πληγωμένο

«Μόλις το πλησίασα είδα ότι ο φυσητήρας του δούλευε κανονικά, συνειδητοποίησα ότι ήταν ζωντανό και άρχισα να το βρέχω. Ήταν πληγωμένο στη μύτη και στο λαιμό. Μετά ήλθε και ο κύριος που το πήρε προσεχτικά και το οδήγησε στο πέλαγος», λέει η Ε. Ντινιακουδάκη.

Βρήκε το δρόμο του

«Το πήρα στα χέρια μου, το έβαλα στη θάλασσα και το οδήγησα στα ανοιχτά να φύγει. Είχε χάσει τον προσανατολισμό του και επέστρεψε πίσω τρεις – τέσσερις φορές, αλλά το πήρα και το πήγα μέσα ξανά, μέχρι που βρήκε το δρόμο του και έφυγε», λέει ο Μ. Πατμεντζής.

Το καθήκον τους

Με μετριοπάθεια λένε ότι δεν έκαναν τίποτα ιδιαίτερο και αξιομνημόνευτο. Μακάρι να λειτουργούσαν και να σκεπτόταν όλοι έτσι.

Πηγή: politichios.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter