Χίθροου: Χάος στο αεροδρόμιο – Ακυρώνονται πτήσεις λόγω ομίχλης (Photos)

Χίθροου: Χάος στο αεροδρόμιο – Ακυρώνονται πτήσεις λόγω ομίχλης (Photos)

Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Χίθροου, αφού η πυκνή ομίχλη εμποδίζει την προσγείωση και την απογείωση των αεροπλάνων.

«Ο ομιχλώδης καιρός στο νοτιοανατολικό τμήμα (της Αγγλίας) μειώνει την ορατότητα στο Χίθροου», διευκρινίζει σε email του προς το AFP ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο οποίος καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για να ρωτήσουν σχετικά με την πτήση τους.

Πάνω από 10.000 επιβάτες έχουν δει τις πτήσεις τους είτε να ακυρώνονται είτε να καθυστερούν.

Η British Airways, από την πλευρά τους δήλωσε: «Έχουμε συμφωνήσει με το αεροδρόμιο Χίθροου, τις Εθνικές Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) και άλλες αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο. Για λόγους ασφαλείας η υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας πρέπει να δίνει περισσότερο χώρο στα αεροσκάφη μεταξύ τους την ώρα της προσγείωσης και αυτό σημαίνει μείωση του αριθμού των αεροσκαφών που επιτρέπεται να προσγειωθούν σε μια συγκεκριμένη ώρα στο Χίθροου. Λυπούμαστε για τις δυσκολίες που προκαλούνται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση που έχει στις επιχειρήσεις μας».

Ωστόσο, το Χίθροου δεν είναι το μοναδικό αεροδρόμιο που έχει επηρεαστεί από την ομίχλη. Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στο αεροδρόμιο London City.

CityJet, Flybe, Luxair και Swiss είναι μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που έχουν επηρεαστεί.

Η ομίχλη, η οποία αναμένεται να διαλυθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της στη διάρκεια της ημέρας, συνοδεύεται από πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Λονδίνο, τη νοτιοανατολική και την ανατολική Αγγλία, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter