Χορός στην Στέγη: STAGED – Maria Hassabi

Χορός στην Στέγη: STAGED – Maria Hassabi

7-8 Απριλίου, 20:30, & 9 Απριλίου 2017, 17:30 & 20:30

Κεντρική Σκηνή

Μια ξεχωριστή χορογραφία της Μαρίας Χασάπη με μερικούς από τους καλύτερους Νεοϋορκέζους χορευτές. Σώματα-γλυπτά σε μια διαφορετική σχέση με το χρόνο.

Πώς μεταμορφώνεται ένα σώμα σε έργο τέχνης στο χώρο; Η Μaria Hassabi έρχεται στη Στέγη με το STAGED  από 7 έως 9 Απριλίου και ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με μερικούς από τους καλύτερους Νεοϋορκέζους χορευτές, ξαναστρέφοντας το βλέμμα στους σταθερούς άξονες της δουλειάς της: η πλοκή των παράλληλων σόλο σε μια ενιαία σύνθεση που μοιάζει με μεγάλο κινούμενο γλυπτό, ο χρόνος που διαστέλλεται μέσα στην παράσταση ζητώντας από τους θεατές να ακολουθήσουν το έργο στον αργό και καταλυτικό του ρυθμό και να βυθιστούν σε μια ενατένιση, οι «ενδιάμεσες» κινήσεις και οι ποιότητές τους που παίρνουν το χώρο τους και γίνονται το κέντρο της χορογραφίας, καθώς και μια ζεστή εκφραστικότητα που σιγά σιγά αναδύεται από τα κινούμενα σώματα.

Κυπριακής καταγωγής, η Μαρία Χασάπη ακολουθεί εδώ και χρόνια μια προσωπική και εντελώς ξεχωριστή πορεία στη σκηνή της Νέας Υόρκης. Η γραφή της αντλεί στοιχεία από τη χορογραφική της παιδεία, αλλά και από την εικαστική ματιά της, τοποθετώντας το έργο της στα όρια μεταξύ χορού και περφόρμανς – γι’ αυτό άλλωστε έχει παρουσιαστεί τόσο σε μουσεία, όσο και σε θέατρα. Το καλλιτεχνικό της ιδίωμα και η προσήλωσή της σε αυτό αποτέλεσαν τα τελευταία χρόνια το διαβατήριό της για τα πιο σημαντικά φεστιβάλ, θέατρα και μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως πρόσφατα το MoMA της Νέας Υόρκης. Τα έργα της έχουν κάτι το σαγηνευτικό, κάτι που αποκαλύπτει τις μυστικές σχέσεις του ανθρώπινου σώματος με το χώρο και το χρόνο.

ΣυντελεστέςΣκηνοθεσία: Maria HassabiΕρμηνεύουν: Jessie Gold, Hristoula Harakas, Maria Hassabi, Oisín MonaghanΠρωτότυπη Ηχητική Σύνθεση: Marina RosenfeldΣχεδιασμός Φωτισμών: Zack Tinkelman, Maria HassabiΚοστούμια: Victoria BartlettΔραματουργική επεξεργασία: Scott LyallΔιεύθυνση: Alexandra RosenbergΣυμπαραγωγή: Dance4 (Νότινχαμ, Μεγάλη Βρετανία), Crossing the Line Festival του FIAF (Νέα Υόρκη), High Line Art (Νέα Υόρκη), The Keir Foundation, με την υποστήριξη των Dancehouse (Μελβούρνη), The Kitchen (Νέα Υόρκη), Kunstenfestivaldesarts (Βρυξέλλες), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Αθήνα) και Summer Stages Dance @ ICA (Βοστόνη)

Το STAGED δημιουργήθηκε μέσα από φιλοξενίες στο Bard College (Νέα Υόρκη), στο Camargo Foundation με χρηματοδότηση από το Jerome Foundation (Κασσίς, Γαλλία) και στο Robert Rauschenberg Foundation (Φλόριντα, ΗΠΑ)

Το STAGED υποστηρίχθηκε, εν μέρει, με τις συνεισφορές από τους Randi και Jeff Levine, καθώς και από τους Leo Koenig και Maggie Clinton.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΣάββατο 8 Απριλίου 2017Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές

Δευτέρα 10 ΑπριλίουΕργαστήριο με τη Maria Hassabi

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter