Χούλιγκαν: Μια δεκαετία με «ραντεβού θανάτου»

Χούλιγκαν: Μια δεκαετία με «ραντεβού θανάτου»

Με αφορμή το νέο (αποτυχημένο αυτή τη φορά) περιστατικό «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών-χούλιγκαν Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που απέτρεψε έγκαιρα η αστυνομία, το documentonews.gr σας θυμίζει προηγούμενα ανάλογα «ραντεβού», από τη «μάχη» της Παιανίας το 2007 με την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου έως και την σύγκρουση των στρατών αλητείας τον περασμένο Μάρτιο στο Παλαιό Φάληρο. Ιδού ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά «ραντεβού» στην «μαύρη» ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Μάρτιος 2007: Το ραντεβού θανάτου, μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Παιανία, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου, σοκάρισε την ελληνική κοινωνία. Κυρίως γιατί κατέδειξε ότι η βία των γηπέδων είχε αλλάξει πλέον μορφή και είχε φθάσει σε… άλλα επίπεδα. Ηταν 29 Μαρτίου, όταν στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία, πριν την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών των «αιωνίων», περισσότεροι από 350-400 χούλιγκανς των δύο ομάδων έδωσαν ραντεβού για ξύλο! Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο Χαλάνδρι κι έφθασαν πρώτοι στην λεωφόρο Λαυρίου. Του Ολυμπιακού έκαναν προσυγκέντρωση στον Πειραιά και κατά την πορεία τους προς την Παιανία υπήρχαν διάφορα σημεία συγκέντρωσης, με χούλιγκαν που έμπαιναν στο «μηχανοκίνητο τάγμα». Στην Παιανία, άφησαν όλοι τα μηχανάκια τους μακριά από τον τόπο του ραντεβού και πορεία πήγαν στη Λεωφόρο Λαυρίου όπου έγινε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο άτυχος του «ραντεβού θανάτου» ήταν ο 22χρονος Φιλόπουλος που δέχθηκε πολλά χτυπήματα αλλά και την μοιραία μαχαιριά.

Μάιος 2011: Σε συμπλοκή οπαδών που έγινε σε ερημικό σημείο έξω από την πόλη της Κορίνθου, βγήκαν καλάσνικοφ (!) και από τύχη δεν υπήρξε νεκρός. Τραυματίστηκαν δύο άτομα, ενώ έγινε γνωστό ότι μεταξύ των εμπλεκομένων στο επεισόδιο ήταν και ο γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Λίγες μέρες αργότερα σε νέο ραντεβού Ολυμπιακών- Παναθηναϊκών στον Κολωνό, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από μαχαιριές…

Σεπτέμβριος 2011: Νέο «ραντεβού θανάτου», αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου έπεσε νεκρός ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης από τα Μάλια. Το ραντεβού δόθηκε ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο. Στις συμπλοκές πήραν μέρος καμιά 50αριά, οπαδοί του ΟΦΗ από τη μία πλευρά και των Ηρόδοτου και Παναθηναϊκού από την άλλη. Τραγικός απολογισμός, ο θάνατος του Ρουσάκη, που πέθανε έπειτα από διαδοχικές μαχαιριές στο στήθος. Ο 24χρονος δράστης που συνελήφθη, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι επρόκειτο για αυτοάμυνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αισθάνθηκα παγιδευμένος. Δεν είχα επιλογή και αναγκάστηκα να τον χτυπήσω για να σωθώ…»

Ιανουάριος 2012: Ένα από τα ελάχιστα «ραντεβού θανάτου» που επενέβη έγκαιρα η Αστυνομία. Χούλιγκαν των «αιωνίων» είχαν δώσει ραντεβού για νέο ξεκαθάρισμα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, αλλά η αστυνομία που είχε πληροφορηθεί τι θα γινόταν επενέβη έγκαιρα και απέτρεψε νέα αιματοχυσία. Περίπου 250 οπαδοί του Ολυμπιακού επιβιβάστηκαν σε συρμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά με σκοπό να πάνε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Μαρούσι, όπου η ομάδα τους θα αντιμετώπιζε την ομώνυμη ομάδα. Όμως οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν διακριτικά είδαν ότι οι συγκεκριμένοι οπαδοί αποβιβάστηκαν στον σταθμό «Ειρήνη». Την ίδια ώρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ που αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός, αστυνομικοί αντιλήφθηκαν οπαδούς του «τριφυλλιού» να βγαίνουν από το γήπεδο και να κατευθύνονται στον ίδιο σταθμό. Τότε οι δυνάμεις της Αστυνομίας κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να συγκρατήσουν τους «πρασίνους» στο γήπεδο και απαγόρευσαν στους οπαδούς από τον Πειραιά να κατέβουν στον σταθμό Ειρήνη. Το τρένο οδηγήθηκε στη «Νερατζιώτισσα». Εκεί οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και βρήκαν ολόκληρο οπλοστάσιο που περιείχε από βόμβες μολότοφ μέχρι μαχαίρια και σουγιάδες, από ξύλινα ρόπαλα και σιδερένια μαδέρια μέχρι πτυσσόμενα γκλομπ, κροτίδες, φωτοβολίδες και φυσικά και αρκετή ποσότητα χασίς! Συνολικά προσήχθησαν 228 άτομα κι έγιναν τρεις συλλήψεις…

Μάρτιος 2015: «Ραντεβού θανάτου» και στο Αγρίνιο. Οπαδοί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, με φόντο το φάιναλ φορ του κυπέλλου βόλει γυναικών, ετοιμάζονταν για πόλεμο μέχρις εσχάτων. Η συνάντηση αποφεύχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., που είχε μάθει για μετακίνηση, περίπου 150 οπαδών από κάθε ομάδα από την Αθήνα για το Αγρίνιο. Την «ερυθρόλευκη στρατιά» μπλοκάρισε η αστυνομία στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την «πράσινη στρατιά» ακινητοποίησε η αστυνομία στη γέφυρα του Αχελώου. Εκεί έγιναν 8 συλλήψεις, καθώς σε ορισμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν μαδέρια, ρόπαλα και ναρκωτικές ουσίες.

Νοέμβριος 2015: Παραμονές του αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακού-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ΕΛ.ΑΣ. έχει πληροφορίες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα από τη μια πλευρά και οπαδών Παναθηναϊκού-Ντιναμό από την άλλη. Παρακολουθεί άτομα, Συνδέσμους και ταξιδιώτες από την Σερβία και την Κροατία και προλαβαίνει το μακελειό, με δεκάδες εφόδους σε Συνδέσμους οργανωμένων αλλά και σε φθηνά ξενοδοχεία της Αθήνας και του Πειραιά, όπου συλλαμβάνει 49 άτομα.

Νοέμβριος 2015: Σε κόλαση μετατρέπεται το κέντρο της Κοζάνης, όταν σε άσχετη μέρα και στιγμή, ξεσπούν άγριες συμπλοκές οπαδών ΠΑΟΚ και Άρη. Τα επεισόδια άρχισαν όταν έξω από το Σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του Άρη συγκεντρώθηκαν περίπου 100 οπαδοί των «κιτρίνων», τα οποία από ότι έγινε γνωστό είχαν ειδοποιηθεί ότι θα γίνει «ραντεβού» με οπαδούς του «δικεφάλου». Πράγματι, περίπου 60 οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν το «ντου» με ρόπαλα, λοστούς, πέτρες και η πόλη έγινε… Βαγδάτη! Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στα γύρω καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής έσωσε από ολοκαύτωμα ένα σπίτι, στο οποίο άναψε φωτιά από μολότοφ που πέταξαν οι κάφροι.

Νοέμβριος 2016: Στις 7 του μήνα, λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα, περίπου 50 μοτοσυκλέτες με οπαδούς του Ολυμπιακού έφτασαν στη αερογέφυρα της λεωφόρου Καραμανλή στο Μενίδι όπου σύμφωνα με την αστυνομία, περίμεναν την αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Όταν το τρένο έφθασε στο Μενίδι ξεκίνησε ο πόλεμος. Οι μεν άρχισαν να πετούν αντικείμενα, μολότοφ και φωτοβολίδες στο συρμό και οι δε, υποχρέωσαν τον μηχανοδηγό να σταματήσει το τρένο και κατέβηκαν να απαντήσουν. Στο σκηνικό τρόμου που στήθηκε, επενέβη η Αστυνομία, όπου συνέλαβε εννέα άτομα. Παράλληλα κατασχέθηκαν κράνη, σιδηρογροθιές, κροτίδες, ρόπαλα, βόμβες μολότοφ, μαχαίρια και φωτοβολίδες. Στις συμπλοκές τραυματίστηκαν 2 άτομα, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στην αμαξοστοιχία.

Μάρτιος 2017: Ένα ακόμη ραντεβού βίας ανάμεσα σε χούλιγκαν των «αιωνίων» σκόρπισε τον τρόμο στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο τον περασμένο Μάρτιο, λίγο μετά τον αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Γλυφάδα. Το ραντεβού οργανώθηκε μέσω των social media και οι σχεδόν 200 οπαδοί των δύο ομάδων, συνεπλάκησαν και άρχισαν να κυνηγιούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πάρκα της περιοχής όπου βρίσκονταν οικογένειες με παιδιά. Οι βόμβες μολότοφ, οι πέτρες, τα ξύλα και τα άλλα πολεμοφόδια, προκάλεσαν ζημιές σε παρκαρισμένα και διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ κάηκαν δύο μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού. Συνελήφθηκαν 10 άτομα, όλα από 21 μέχρι 28 χρόνων, ενώ έγιναν και επτά προσαγωγές. Το εντυπωσιακό ήταν ότι κατασχέθηκαν 15 μοτοσυκλέτες που εγκατέλειψαν οι χούλιγκαν για να μη συλληφθούν! Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι μια από αυτές ανήκε σε συγκεκριμένη ΠΑΕ…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter