Χρηματιστήριο: Οι πωλητές πήραν πάλι το πάνω χέρι στις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Οι πωλητές πήραν πάλι το πάνω χέρι στις τράπεζες

Με το ύψος των κόκκινων δανείων να ξεπερνάει τα 80 δις. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 δις. εκτιμάται ότι είναι μόνο επιχειρηματικά, επανέρχεται η συζήτηση για την δημιουργία μίας ή πολλαπλών bad bank, αλλά το ζήτημα που προκύπτει είναι ποιος θα βάλει τα λεφτά.

Νωρίτερα την Παρακευή κι ενώ διέρρευσαν οι πληροφορίες περί της δημιουργίας bad bank, ο ESM διέψευσε τα σενάρια ότι σχεδιάζει παρέμβαση στις Ελληνικές τράπεζες, εξέλιξη που επέτεινε τις ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο.

Οι απώλειες στο ταμπλό ενδοσυνεδριακά οδήγησαν τη μετοχή της Πειραιώς στο 1,28 ευρώ, δηλαδή σε ιστορικά χαμηλά και λίγο νωρίτερα, με τις απώλειες κοντά στο 7%, η μετοχή ανέκαμπτε στο 1,32 ευρώ. Πάνω από 2% είναι οι απώλειες που καταγράφονται αυτή την ώρα στην Eurobank, κατά 1,7% υποχωρεί η Alpha και κατά 1,5% η μετοχή της Εθνικής, στο 1,69 ευρώ. 

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται κάτω και από το κλείσιμο της περασμένης Τετάρτης (666) στις 665 μον. και απώλειες 1,5%. Η πτώση έχει περάσει σε όλο το ταμπλό και κυρίως στις μετοχές του FTSE 25 που αποτελεί την «βιτρίνα» της αγοράς μας. Ούτε μία μετοχή δεν διαπραγματεύεται στο «συν». Η νέα πτώση στο Χρηματιστήριο συντελείται με τζίρο που ξεπερνάει τα 34,5 εκατ. ευρώ.    

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter