Χρήσιμοι ηλίθιοι όλου του κόσμου ενωθείτε…

Χρήσιμοι ηλίθιοι όλου του κόσμου ενωθείτε…

Προ ημερών ένας ηλίθιος πέταξε ένα ρόλο χαρτί σε κάποιο γήπεδο της χώρας και στέρησε από τους χιλιάδες οπαδούς της ομάδας του τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα πρωτάθλημα που κέρδισαν στο χορτάρι.

Λίγες ημέρες μετά τρεις ηλίθιοι αποφάσισαν στις πασχαλινές διακοπές τους σε κάποιο Ελληνικό νησί κάπου στο Αιγαίο να πάρουν το φουσκωτό και να τοποθετήσουν μια σημαία σε μια βραχονησίδα που αμφισβητούν οι Τούρκοι διακινδυνεύοντας οι τελευταίοι, με πάτημα την πράξη τους, να αμφισβητήσουν εκ νέου την Ελληνική κυριαρχία και τη Συνθήκη της Λοζάνης. Στην καλύτερη των περιπτώσεων γιατί στην χειρότερη παραμονεύει ένα θερμό επεισόδιο σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή και περίοδο. Κι ας φτύνει αίμα ένας ολόκληρος λαός εννιά χρόνια τώρα να βγει από την κρίση. Ο ηλίθιος θέλει την κρίση του και «αγορές του αιώνα» και μίζες και διαφθορά και όσα φουντώνουν την ηλιθιότητά του.

Μάλιστα όταν οι τρεις ηλίθιοι έβαλαν τη σημαία τραβώντας σέλφι για να διαφημίσουν προφανώς τη «γενναία» πράξη τους στο διαδίκτυο μια τοπική ιστοσελίδα (προφανώς άλλου ηλίθιου) πανηγύριζε για τους τρεις «ήρωες» του διαδικτύου.

Πριν από δύο περίπου μήνες κάποιοι άλλοι χρήσιμοι ηλίθιοι κατέβηκαν στις πλατείες με περικεφαλαίες και ασπίδες καβάλα σε Βουκεφάλες θεωρώντας ότι έτσι βοηθούν την πατρίδα τους και η πλειοψηφία των ΜΜΕ τους χάριζε τα λίγα δευτερόλεπτα διασημότητας που τους αναλογούν ως «γνήσιους» πατριώτες.

Χθες ένας μεγαλοζαχαροπλάστης των Αθηνών με αφορμή την απώλεια ενός πραγματικού ήρωα αυτήν τη φορά (που έχασε τη ζωή του για να ζουν οι ηλίθιοι ειρηνικά) αντί να πενθήσει διά της σιγής (με τον τρόπο που πενθούν οι πραγματικοί Έλληνες) βρήκε ευκαιρία να κάνει μικροπολιτική για να την εισπράξει προφανώς μετά όταν έρθει το κόμμα που προτιμά στην εξουσία.

Το τελευταίο διάστημα ένα κόμμα (εν δυνάμει Κυβέρνηση της χώρας) ξεπέρασε την Κομανέτσι στις κωλοτούμπες για το λεγόμενο ονοματολογικό της πΓΔΜ κι ένα άλλο κόμμα (συγκυβέρνηση της χώρας) προτιμά την εκλογική του επιβίωση από το εθνικό συμφέρον για το ίδιο θέμα.

Και ένας επιχειρηματίας αγόρασε τις μισές εφημερίδες της χώρας για να «ρίξουν» οι δημοσιογράφοι του την Κυβέρνηση που δεν του είναι αρεστή και να έρθει η δική του που θα βάλει τις δικαστικές του υποθέσεις στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και σήμερα ένας διαδηλωτής κατέβηκε στη διαδήλωση για την επέμβαση στη Συρία με ηλεκτρικό κόφτη για να κόψει το πόδι από το άγαλμα του Τρούμαν και έσκασαν στα γέλια στον παράδεισο οι εκατοντάδες Γιαπωνέζοι που εξαϋλώθηκαν από τις «Little boy» και «Man |Boy» του Τρούμαν στην Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα.

Γιατί αν οι εξαϋλωμένοι Γιαπωνέζοι είχαν φωνή θα έλεγαν σε όλους τους ηλίθιους του κόσμου τούτου πόσο μεγάλο δώρο είναι η ζωή. Πόσο όμορφο πράγμα είναι να ξυπνάς το πρωί, να πηγαίνεις τα παιδιά σου στο σχολείο και μετά να ξεκινάς για τη δουλειά. Να μιλάς με το κορίτσι σου στο τηλέφωνο, να βλέπετε παρέα τη θάλασσα και ν ́ ανεμίζει το φουστάνι της στα μελτέμια των ματιών σου. Πόσο μεγάλο δώρο είναι να φεύγεις χρήσιμος από αυτή τη ζωή, όχι γιατί απάντησες (με τζάμπα μαγκιές) στην ηλιθιότητα του άλλου αλλά γιατί έβαλες ένα λιθαράκι για να μην επικρατήσουν οι ηλίθιοι… Και να τα κάνεις όλα αυτά σε ένα κράτος δικαίου, αξιοκρατίας και μείζονος προσπάθειας. Ό,χι η ηλιθιότητα δεν θα εξαλειφθεί αλλά ποτέ ξανά τόσοι λίγοι δεν θα υπονόμευαν τα όνειρα τόσων πολλών…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter