Χρήστος Μαντάς: Οι εκλογές δεν δίνουν απάντηση

Χρήστος Μαντάς: Οι εκλογές δεν δίνουν απάντηση

«Οι εκλογές δεν δίνουν απάντηση, στη διαπραγμάτευση πρέπει να επιμείνουμε ως χώρα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα ιδίως τα παράλογα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ και στα οποία συνηγορεί ο κ. Σόιμπλε»

Δύσκολη χαρακτήρισε τη χρονιά που φεύγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» και υπογράμμισε ότι «ακόμα έχουμε δύσκολα προβλήματα μπροστά να αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Μαντάς πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες των Ελλήνων απέδωσαν και «η υπερ-απόδοση των εσόδων έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δώσει το έκτακτο επίδομα σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους και να αναστείλει για ένα χρόνο την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι το 2016, 2,5 εκατ. πολίτες απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, επεκτάθηκε το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, ενώ το το 2017 θα αρχίσει και η εφαρμογή του Κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

«Υπάρχουν ακόμα πολλές δυσκολίες(…) η ακραία φτώχεια και η ανεργία παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα» τόνισε ο κ. Μαντάς και υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική και να μπει τέλος στη λιτότητα η οποία το μόνο αποτέλεσμα που φέρνει είναι ακροδεξιά μορφώματα τα οποία θα οδηγήσουν σε διαλυτικά φαινόμενα.

«Δεν υπάρχει κανέναν ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη» (…) η ΝΔ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης παρακαλούν να πάει κάτι στραβά για να ανακάμψουν στη διακυβέρνηση της χώρας» σημείωσε ο κ. Μαντάς και τόνισε ότι όλα τα συμφωνηθέντα για το 2016 είναι εκπληρωμένα, ωστόσο είπε: « υπάρχει ένα κρίσιμο μέγεθος το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης».

 Ερωτηθείς για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών απάντησε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι «οι εκλογές δεν δίνουν απάντηση, στη διαπραγμάτευση πρέπει να επιμείνουμε ως χώρα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα ιδίως τα παράλογα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ και στα οποία συνηγορεί ο κ. Σόιμπλε» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι οτιδήποτε άλλο ακούγεται ή επιχειρείται να διαμορφωθεί σε σχέση με εκλογές δεν δίνει καμία απάντηση στα προβλήματα. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει μπροστά και μπορεί να το κάνει, κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter