Χριστουγεννιάτικη …ανάσταση για καρκινοπαθή στην Πάτρα – Η ΔΕΗ του ξανάδωσε ρεύμα

Χριστουγεννιάτικη …ανάσταση για καρκινοπαθή στην Πάτρα – Η ΔΕΗ του ξανάδωσε ρεύμα

Η ευαισθησία των συνανθρώπων του και το ανθρώπινο πρόσωπο που επέλεξε να δείξει παραμονές Χριστουγέννων η ΔΕΗ, έβαλαν τέλος στο μαρτύριο της ενεργειακής φτώχειας που βίωνε για περισσότερους από τέσσερεις μήνες, ένας άνεργος πατρινός, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, ο οποίος δίνει μάχη με τον καρκίνο και ζούσε ταυτόχρονα στο σκοτάδι.

Η μοίρα φέρθηκε σκληρά στον νεαρό άντρα ο οποίος μέχρι πριν από λίγους μήνες έχασε τη δουλειά του, ενώ μετά από λίγο καιρό χτυπήθηκε από τον καρκίνος με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης του πνεύμονα, ενώ υποβάλλεται και σε βαρείας μορφής θεραπείες.

Η ανεργία και η επιβάρυνση της υγείας του, σε συνδυασμό με τα μηδενικά εισοδήματα έκαναν αδύνατη την πληρωμή του ρεύματος καθώς και άλλων υποχρεώσεων του με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προσχωρήσει πριν από τέσσερις μήνες στην διακοπή της παροχής ρεύματος .

Αυτός και η οικογένειά του παρέμεναν όλο αυτό το διάστημα χωρίς ρεύμα μέχρι που το πρωί της περασμένης Τετάρτης με πρωτοβουλία ενός γείτονα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στέλεχος της ΔΕΗ σε περιφερειακό επίπεδο, από το οποίο ζητήθηκε η επιχείρηση τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση από …απρόσωπη να γίνει φορέας με ανθρώπινο πρόσωπο και να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.

Μάλιστα έγινε εμφάνιση όλων των εγγράφων από τα οποία αποδεικνυόταν πως αφενός ο άνεργος πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών που πάσχει από καρκίνο, ως μοναδικό εισόδημα έχει 200 ευρώ το μήνα , ποσό το οποίο λαμβάνει από την πρόνοια, ενώ καταδείχθηκε πως είναι αδύνατον να ικανοποιηθεί η απαίτηση της ΔΕΗ, για προκαταβολή ποσού 2.000 για να τον εντάξει σε καθεστώς ρυθμίσεων.

Να σημειωθεί πως η συνολική οφειλή ανέρχεται στα 8.700

Κάτω από την πίεση τόσο του πατρινού , που έβαλε σκοπό να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο καρκινοπαθή γείτονά του, και τα στοιχεία που παρουσίασε, η περιφερειακήΔιεύθυνση της ΔΕΗ υπέβαλε αίτημα σε κεντρικό επίπεδο, με το οποίο ζητούσε κατ’ εξαίρεση να γίνει δεκτή η καταβολή μόνο 200 ευρώ ως προκαταβολή για τη ρύθμιση – αυτό είναι το μηνιαίο προνοιακό βοήθημα που λαμβάνει ο συμπολίτης – και ένταξη σε καθεστώς 40 δόσεων.

Η απάντηση της διοίκησης ήταν θετική με αποτέλεσμα πριν από λίγες ώρες στο σπίτι του άρρωστου άνεργου πατέρα 4 ανήλικων παιδιών να ξανά «δουν» ηλεκτρικό ρεύμα μετά από σκοτάδι 4 και πλέον μηνών.

Εμπλέκεται και ο Δήμος

Ωστόσο με βάση τα εισοδήματα που έχει η οικογένεια θεωρείται μαθηματικά βέβαιο πως είναι θέμα χρόνου να ξανά ζήσει πολύ σύντομα μέσα στο σκοτάδι καθώς δεν θα είναι σε θέση να πληρώνει τις δόσεις της ρύθμισης.

Η μονή λύση είναι η ΔΕΗ να προχωρήσει σε μείωση της οφειλής , αφαιρώντας τους τόκους υπερημερίας , ενώ από την πλευρά του ο Δήμος θα πρέπει να δείξει για μια ακόμα φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και να προχωρήσει με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σε αποποίηση της είσπραξής των τελών που εμπεριέχονται στους λογαριασμούς.

Πηγή: Patrastimes.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter