Χρυσαυγίτικη πρόκληση έξω από το Εφετείο: Γρονθοκόπησαν γυναίκα δικηγόρο, τραυμάτισαν δύο επιβάτιδες τρόλεϊ (Photos)

Χρυσαυγίτικη πρόκληση έξω από το Εφετείο: Γρονθοκόπησαν γυναίκα δικηγόρο, τραυμάτισαν δύο επιβάτιδες τρόλεϊ (Photos)

Προκλητική εμφάνιση έξω από το Εφετείο πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτιθέμενοι μάλιστα σε δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Golden Dawn Watch ομάδα χρυσαυγιτών που βρισκόταν έξω από το Εφετείο, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, επιτέθηκε σε επιβάτες τρόλεϋ. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από περαστικούς, ανάμεσά τους και από την Ε. Κουνιάκη, δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής, στην οποίαν η ομάδα των χρυσαυγιτών επιτέθηκε με γροθιές. Από τη χρυσαυγίτικη επίθεση τραυματίστηκαν δύο ακόμα γυναίκες. 

Σύμφωνα πάντα με το Golden Dawn Watch αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν την ομάδα χρυσαυγιτών μετά την επίθεση να απομακρύνεται προς τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης στη Μεσογείων, συνοδεία αστυνομικών των ΜΑΤ.Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης ζήτησε από το δικαστήριο να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων. 

Αργότερα η αστυνομία προσήγαγε συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής.Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται. Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους. 

Νωρίτερα έφθασαν στην ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Φρίκη και αποτροπιασμός

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «απόγονους του Χίτλερ» που «είναι γελασμένοι, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους». Προσθέτει πως οι αρμόδιες αρχές πρέπει να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τραμπούκους που χτύπησαν τις δύο γυναίκες.

Όλη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση της Χ.Α. έξω από το Εφετείο:

Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.

Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, 3 Νοέμβριου, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να παρίστανται στον ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ εισαγγελικός λειτουργός καθώς και δικαστής, ώστε να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα της όλης διαδικασίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Να συλληφθούν άμεσα οι τραμπούκοι της ΧΑ

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.

Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες.”

Aπό το γραφείο Τύπου του ΔΣΑ εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση καταδίκης για την επίθεση που δέχτηκε από χρυσαυγίτες η δικηγόρος ,Ευγενία Κουνιάκη:

Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου.

Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου.

Η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών.

Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter