Χρυσόγονος: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Χρυσόγονος: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, στην οποία συμμετέχει η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να στείλει «αυστηρότερο μήνυμα» προς την Τουρκία, μέσω της έκθεσης προόδου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στην ολομέλεια του Στρασβούργου, γι’ αυτό και τήρησε τη στάση της αποχής.

Ωστόσο, το μήνυμα για την πορεία της γείτονος ήταν αυστηρό, προειδοποιώντας ότι αν γίνουν πράξη οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που αναβαθμίζουν τον ρόλο του προέδρου Ερντογάν και νομοθετηθεί η θανατική καταδίκη, θα παγώσουν οι ενταξιακές συνομιλίες, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τονίζει ότι χρειάζεται δράση σε βάθος, με «οικονομική βοήθεια προς τις πολύ φτωχές χώρες της Αφρικής, έναντι πολιτικής ελέγχου των γεννήσεων», που θα μετριάσουν τις μεταναστευτικές τάσεις. Επισημαίνει, επίσης, την ανάγκη άσκησης μιας ενιαίας και «συνεκτικής» πολιτικής εκ μέρους της ΕΕ.

Με αφορμή την έκρηξη Γιούνκερ, την προηγούμενη Τρίτη στο ευρωκοινοβούλιο, για τη μειωμένη παρουσία των ευρωβουλευτών, δεν θεωρεί ότι προοιωνίζεται μια εξέλιξη, όπως η πρόωρη αποχώρηση του προέδρου της Κομισιόν, προσθέτοντας πάντως ότι «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος», ενώ μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί για τη διαδοχή του, θεωρεί τον αντιπρόεδρο Κατάινεν, ως τον λιγότερο φιλικό προς την Ελλάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter