«Χρυσώνει το χάπι» ο Μητσοτάκης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας (Video)

«Χρυσώνει το χάπι»  ο Μητσοτάκης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας (Video)

Μια «διπλωματική» γλώσσα χρησιμοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για να ανοίξει για τα καλά το δρόμο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Το λες και «χρυσώνει το χάπι».

Καθώς δεν πρόκειται για ιδιαίτερο προσφιλές θέμα στον πολύ κόσμο που βλέπει να απειλείται το σπίτι του, και αφού το αφήγημα περί «στρατηγικών κακοπληρωτών» δεν έχει ακόμα πείσει τον πολύ κόσμο,  ο κύριος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε σήμερα, μιλώντας στη Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, μια πιο «εύπεπτη» και παραστατική γλώσσα.

Όπως είπε, «η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξασφαλίσει πως θα ξεκινήσουν (σ.σ. οι πλειστηριασμοί) από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων».

«Ας ξεκινήσουν οι τράπεζες με τα ακίνητα μεγαλύτερης αξίας. Αυτό από μόνο του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όχι από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων. Και αν στο νόμο Κατσέλη έχουν παρεισφρήσει ‘στρατηγικοί κακοπληρωτές’ αυτοί να εντοπιστούν», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας το ρήμα «να ξεκινήσουν» αφού θα ήταν καταστροφικό πολιτικά να μιλήσει με πιο σαφή γλώσσα όπως είχαν κάνει στο παρελθόν οι κύριοι Γεωργιάδης και Βορίδης

Δεν ανέφεραν ωστόσο πόσα δεκάδες δισεκατομμύρια έχουν πάρει οι τράπεζες στις ανακεφαλαιοποιήσεις τους, χρήματα που πληρώνει και θα πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Στις 29 Νοεμβρίου του 2017, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος του κόμματος έλεγε πως η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι λάθος.

Αυτό ακριβώς είχε γράψει σε παρέμβασή του στο Facebook, λέγοντας χαρακτηριστικά «Σε καπιταλιστικό Καθεστώς οι Πλειστηριασμοί είναι όχι μόνον αναπόφευκτοι αλλά και αναγκαίοι. Δεν γίνεται να δουλέψει το Τραπεζικό σύστημα αν δεν εξασφαλίζεται ότι όποιος λαμβάνει ένα δάνειο ή δημιουργεί ένα χρέος, ότι δεν θα έχει και ευθύνες» 

https://www.facebook.com/adonisgeorgiadi/posts/1923353324371544

Για τους Πλειστηριασμούς που ξεκίνησαν σήμερα

Βλέποντας τις εικόνες με τα ΜΑΤ, έξω από Ειρηνοδικεία που εκτελούν πλεισ…

Posted by Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis on Mittwoch, 29. November 2017

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Το είχε πει και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου το 2015 λίγο μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. 

http://www.koutipandoras.gr/article/otan-o-adwnis-elege-oti-einai-laoos-h-prostasia-ths-prwths-katoikias

null

Αν ανατρέξουμε όμως στο παρελθόν, ανάλογη θέση είχε εκφράσει και ο Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του στο Real Fm (20 Oκτ 2012), λέγοντας πως κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Εξαιτίας της κρίσης και της δύσκολης κατάστασης των νοικοκυριών θωρακίστηκαν οι οφειλές αλλά αυτό οδηγεί σε πάγωμα αποπληρωμής των δανείων. Κατανοητό το ζήτημα αλλά κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει η αποπληρωμή των οφειλών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter