Χωρίς φορολογικά στοιχεία στη συνάντηση με Σπίρτζη οι εκπρόσωποι Beat και Uber

Χωρίς φορολογικά στοιχεία στη συνάντηση με Σπίρτζη οι εκπρόσωποι Beat και Uber

Χωρίς τα φορολογικά στοιχεία που τους είχαν ζητηθεί προσήλθαν στη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, οι εκπρόσωποι της Beat και της Uber

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφορικά με τη συνάντηση του υπουργού με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της διαβούλευσης και του διαλόγους για το νέο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές, οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαμεσολάβησης, δεν προσήλθαν με φορολογικά στοιχεία, παρόλο που αυτά ζητήθηκαν από τον κ. Σπίρτζη. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπογραμμίζει ότι «παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατά την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου: Τι φόρο έχει πληρώσει η κάθε εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο; (όχι ασφαλιστικές εισφορές, φόρος είναι η φορολογία εισοδήματος) και ποια η μετοχική της σύνθεση στις αρχές του τρέχοντος έτους;». «Ας απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, κι αν επιθυμούν, ας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για τον ΦΠΑ που έχουν καταβάλλει και από ποιες δραστηριότητες προέρχεται, ή όποια άλλα τέλη έχουν πληρώσει».

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, προσήλθαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), του Πανελλήνιου Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), όπως επίσης, και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Beat και Uber.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Beat, Νίκος Δανδράκης, είχε προαναγγείλει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι δεν θα προσκομίσει τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από το υπουργείο.

«Έχουμε να πούμε πολλά για τον προτεινόμενο νόμο (τον οποία ακόμα μελετώ με το νομικό μας επιτελείο), ο οποίος από ό,τι φαίνεται τελικά δεν θα περάσει ούτε απο διαβούλευση στη Βουλή. Αλλά αυτό που σκοπεύω να κάνω κατά την επίσκεψη μου στον υπουργό, είναι να συζητήσω τις απόψεις μου για το νέο νομοσχέδιο, και τη σωστή λειτουργία της αγοράς ταξί. Αυτό μόνο, και τίποτε άλλο», έγραφε.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Τρίτη ο υπουργός Υποδομών για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο, κατηγόρησε την Beat ότι δεν αφήνει στη χώρα μας «ούτε ένα ευρώ» καθώς «έχει έδρα το Λονδίνο» και «λειτουργεί στη χώρα μας μόνο με υποκατάστημα» ενώ «στη μετοχική της σύνθεση μετέχουν εξωχώριες εταιρίες από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους και τον Παναμά».

Εξαπέλυσε δε δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι στηρίζει «την επιχειρηματικότητα που δεν έχει αφήσει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ», σημειώνοντας πως υπάρχει «πολιτικό θέμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter