Υεμένη: Πυρκαγιά σε λιμάνι κατέστρεψε μεγάλες ποσότητες τροφίμων και καυσίμων (Video)

Υεμένη: Πυρκαγιά σε λιμάνι κατέστρεψε μεγάλες ποσότητες τροφίμων και καυσίμων (Video)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο λιμάνι Χοντεϊντά, που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι, νωρίς το Σάββατο, καταστρέφοντας αποθήκες γεμάτες καύσιμα και τρόφιμα, δήλωσαν οι λιμενεργάτες.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, στις 11 το πρωί τοπική ώρα, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, έσπευσαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να την σβήσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

Τα τηλεοπτικά πλάνα του Ρόιτερς έδειξαν πυκνούς καπνούς να καλύπτουν τον ουρανό και οι πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τη φωτιά. 

Το λιμάνι Χοντεϊντά (Hodeidah), στην Ερυθρά Θάλασσα, διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της επισιτιστικής βοήθειας. Ο τριετής πόλεμος στη χώρα, η οποία ήταν ήδη η φτωχότερη του αραβικού κόσμου, έχει οδηγήσει τους κατοίκους της Υεμένης στα όρια της πείνας.

“Η πυρκαγιά κατέστρεψε τεράστιες ποσότητες καυσίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας και τροφίμων”, ανέφερε ένας υπάλληλος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του Ηνωμένου Βασιλείου, προσθέτοντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter