Ύμνοι της FAZ για Αντετοκούνμπο: Έψαχνε φαγητό στα σκουπίδια και τώρα είναι στην κορυφή του κόσμου

Ύμνοι της FAZ για Αντετοκούνμπο: Έψαχνε φαγητό στα σκουπίδια και τώρα είναι στην κορυφή του κόσμου

Στην συγκινητική και σπάνια ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης παρουσιάζει την διαδρομή του Έλληνα σούπερ σταρ, που ξεκίνησε ως μικροπωλητής στους δρόμους της Αθήνας για να φτάσει στην απόλυτη καταξίωση στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς.

Η FAZ αναφέρεται στην «ιδιαίτερη ιστορία του Greek Freak», σημειώνοντας ότι «ως παιδί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έψαχνε φαγητό σε κάδους σκουπιδιών. Το μπάσκετ ήταν αυτό που του άλλαξε τη ζωή». 

Μάλιστα επισημαίνει ότι «το παραμύθι ξεκίνησε μια μέρα της άνοιξης του 2007», όταν ο προπονητής Σπύρος Βελλινιάτης είδε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον αδερφό του Θανάση να παίζουν μπάσκετ στο ανοιχτό γήπεδο στα Σεπόλια. «Ο Γιάννης είχε κάτι το ιδιαίτερο, αυτό μπορούσε να το δει κανείς αμέσως», τόνισε ο προπονητής που ανακάλυψε τον Giannis. Στην συνέχεια η γερμανική εφημερίδα παραθέτει τις κολακευτικές δηλώσεις που έχουν κάνει για το ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο θρύλοι του NBA αλλά και σημερινοί αστέρες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη. Η FAZ σημειώνει ότι το ξεκίνημα στις ΗΠΑ ήταν δύσκολο «με προβλήματα προσαρμογής», όμως «στο μεταξύ στο Μιλγουόκι αισθάνονται την επίδραση που προκαλεί ο Αντετοκούνμπο. Στην πρώτη του σαιζόν στο NBA το 2013/14 πήγαιναν κατά μέσο όρο 13.487 θεατές στα εντός έδρας παιχνίδια των Μπακς, τόσο λίγοι όσο σε καμιά άλλη από τις 30 ομάδες του πρωταθλήματος. Στο μεταξύ κάθονται πάντα περίπου 16.620 φίλαθλοι στο γήπεδο και θέλουν να δουν τον Αντετοκούνμπο. (?) Με αυτόν κατάφεραν οι Μπακς να ανέβουν βήμα-βήμα πιο ψηλά στη βαθμολογία. Τέσσερα χρόνια πριν ήταν η χειρότερη ομάδα του NBA, στη συνέχεια κατάφεραν όμως να προκριθούν τρεις φορές στα πλέι-οφ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter