Υπ. Δικαιοσύνης για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενο: Ας σταματήσουν οι υποκριτές των ΜΜΕ

Υπ. Δικαιοσύνης για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενο: Ας σταματήσουν οι υποκριτές των ΜΜΕ

Τους «υποκριτές των ΜΜΕ» και όχι μόνο, που διαμαρτύρονται γιατί δεν δίνονται οι εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενο απεργό πείνας μέμφεται με ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Είναι αυτοί αναφέρεται χαρακτηριστικά που αν του δινόταν η εκπαιδευτική άδεια «θα χτυπούσαν πρωτοσέλιδα για τις «18 ένοπλες ληστείες» του καταδίκου».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει εν προκειμένω καμία αρμοδιότητα, ενώ απευθύνεται προς όλους και κάνει έκκληση για υπευθυνότητα.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης :

«Σχετικά με την υπόθεση της εκπαιδευτικής άδειας κρατουμένου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι αναγκασμένο να επαναλάβει τα αυτονόητα:

Οι οιμωγές από συγκεκριμένα πρόσωπα και ΜΜΕ για τον κρατούμενο είναι απολύτως υποκριτικές, καθώς είναι τα ίδια που δεν χάνουν ευκαιρία να ξιφουλκήσουν ενάντια σε κάθε φιλελεύθερο μέτρο στις φυλακές, κραδαίνοντας την ρομφαία του «νόμου» και της «τάξης». Αν δινόταν εκπαιδευτική άδεια αμέσως θα χτυπούσαν πρωτοσέλιδα για τις «18 ένοπλες ληστείες» του καταδίκου.

Η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Πειθαρχικού Συμβουλίου της φυλακής, που προεδρεύεται από εισαγγελικό λειτουργό. Σε δεύτερο βαθμό το αίτημα του κρατουμένου κρίνεται από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποφαίνεται τελειωτικά, με όλες τις εγγυήσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει κανένα ρόλο στη διαδικασία, η οποία ξεκάθαρα ορίζεται στο Σωφρονιστικό Κώδικα και εφαρμόζεται ομοιόμορφα εδώ και χρόνια.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απευθύνει προς όλους έκκληση υπευθυνότητας και δηλώνει την αποφασιστικότητά του να προασπίσει το αγαθό της ζωής, με όλους τους τρόπους. Οι όψιμοι υποστηρικτές «δικαιωμάτων» τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο νόμο ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter