Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Υπ. Οικονομικών: Καλοδεχούμενη η αποχώρηση του ΔΝΤ

Ως διέξοδο στην ασυμφωνία μεταξύ των θεσμών, που αποτελεί τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα, βλέπει το υπουργείο Οικονομικών, την πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο.

Όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου, μετά και τη δήλωση του Σόιμπλε, ότι μπορεί το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα,  «η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια και ότι κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά. Από το υπουργείο καταλήγουν ότι είναι καλοδεχούμενη αυτή η εξέλιξη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα. 

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.