Υπέρ της αποφυλάκισης του Πουιτζντεμόντ γερμανικό δικαστήριο

Υπέρ της αποφυλάκισης του Πουιτζντεμόντ γερμανικό δικαστήριο

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουιτζντεμόντ θα αποφυλακιστεί αμέσως μόλις καταβάλει την εγγύηση των 75.000 ευρώ, όμως θα πρέπει να παραμείνει στη Γερμανία καθώς δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα χωρίς την έγκριση των εισαγγελικών αρχών, εξήγησε το βράδυ της Πέμπτης μια εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την Φράουκε Χόλμερ, ο Πουιτζντεμόντ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μία φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα.

Η εκπρόσωπος επισήμανε επίσης ότι αν ληφθεί τελικά απόφαση για την έκδοσή του στην Ισπανία με την κατηγορία της διαφθοράς, τότε η Ισπανία δεν θα μπορεί να τον δικάσει για την κατηγορία της εξέγερσης.

Λίγο νωρίτερα, το δικαστήριο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν που αποφάσισε την αποφυλάκιση του Πουιτζντεμόντ υπό όρους έκρινε ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας θα μπορούσε να εκδοθεί στη Μαδρίτη βάσει της κατηγορίας περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος, όχι όμως και για την κατηγορία της εξέγερσης, όπως ζητά η Ισπανία, επειδή στο γερμανικό ποινικό δίκαιο δεν υφίσταται αυτό το αδίκημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter