Υπέρ της συνέχισης των ελέγχων στα σύνορα εντός Σένγκεν η Μέρκελ

Υπέρ της συνέχισης των ελέγχων στα σύνορα εντός Σένγκεν η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε σήμερα υπέρ της παράτασης των ελέγχων στα σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την επάνοδο στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία των προσώπων ως τον Νοέμβριο, καθώς αμβλύνεται η πίεση των μεταναστευτικών ροών.

«Δοθείσης της σημερινής κατάστασης, χρειαζόμαστε ελέγχους στα σύνορα», έκρινε η Μέρκελ σε δηλώσεις της στο Βερολίνο.

Η παράταση των ελέγχων θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στην αυριανή συνάντηση της Μέρκελ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόσθεσε η ίδια.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, επανέφεραν τους ελέγχους ταυτοτήτων στα σύνορα το 2015, αντιδρώντας στη μαζική έλευση προσφύγων στη χώρα, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ένας από τους κυριότερους προορισμούς των αιτούντων άσυλο, η Γερμανία υποδέχθηκε από το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου ότι εξετάζει τον τερματισμό τον Νοέμβριο της κατ’ εξαίρεση εξουσιοδότησης των ελέγχων στα σύνορα εντός των ορίων του Χώρου Σένγκεν, επιχειρηματολογώντας ότι η πίεση των μεταναστευτικών ροών αμβλύνθηκε μετά το κλείσιμο το 2016 της οδού των Βαλκανίων και την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Όμως ο όλο και μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών από την Αφρική, που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή τους, έχει θορυβήσει πολλούς Ευρωπαίους, που φοβούνται την αναζωπύρωση της μεταναστευτικής κρίσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter