Υπερψηφίστηκε το χωροταξικό – Κόντρες με Σταθάκη και αντεγκλήσεις για τις τροπολογίες

Υπερψηφίστηκε το χωροταξικό – Κόντρες με Σταθάκη και αντεγκλήσεις για τις τροπολογίες

Με την υπερψήφιση, κατά πλειοψηφία, συνολικά 36 τροπολογιών, 18 υπουργικών και 20 βουλευτικών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η κατάθεση, πάντως, δεκάδων τροπολογιών, αρμοδιότητας πολλών άλλων υπουργείων, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, που τις έκανε δεκτές, τις χαρακτήρισε αναγκαίες, αντιτείνοντας ότι οι περισσότερες αφορούν θέματα που έχουν συμφωνηθεί κατά την διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα των τροπολογιών στο τελευταίο νομοσχέδιο της χρονιάς (αφορά τον Χωρικό Σχεδιασμό) μετά την ένταση που δημιούργησαν στην αίθουσα της Βουλής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Γ.Σταθάκης: 102 τροπολογίες σε ένα νομοσχέδιο κατέθεσε το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι «εξαρχής ζήτησα την κατανόηση» και αναφέροντας πώς πρόκειται για ρυθμίσεις που είτε αφορούν τεχνικά ζητήματα της β’ αξιολόγησης είτε πρέπει να διευθετηθούν μέσα στο 2016. Παράλληλα κατάθεσε στην Βουλή έγγραφο με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο τελευταίο νομοσχέδιο του 2014 επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου λέγοντας πως «οι τροπολογίες ήταν102 ήταν επί ημέρών σας στο αντίστοιχο τελευταίο νομοσχέδιο».

Νωρίτερα ο Βασίλης Κεγκέρογλου διαμαρτυρήθηκε έντονα στην αίθουσα για την κατάθεση των 19 υπουργικών τροπολογιών πετώντας μάλιστα μέσα στην αίθουσα τα σχετικά κείμενα, ενώ ο Γ.Μανιάτης μίλησε για «συνειδητό εκφυλισμό του κοινοβουλίου».

Αντίδραση υπήρξε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη ο οποίος δήλωσε ότι κάποιοι «διεκδικούν το μονόλεπτο του youtube» ενώ ο Θ.Δρίτσας είπε ότι «πάντα υπάρχει ένα κριτήριο του αν αυτές είναι τροπολογίες σκοπιμότητας η τροπολογίες ανάγκης κι αυτή την διάκριση πρέπει να την κάνουμε».​ 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter