Υπερχείλιση φράγματος στην Κένυα λόγω πλημμύρας – 47 νεκροί και ο αριθμός μεγαλώνει…

Υπερχείλιση φράγματος στην Κένυα λόγω πλημμύρας – 47 νεκροί και ο αριθμός μεγαλώνει…

Ο απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την υπερχείλιση ενός φράγματος εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης στην πόλη Νακούρου ανέρχεται σε 47, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό και ο αριθμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος καθώς περισσότερα πτώματα ανασύρονται από την λάσπη, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

“Έως τώρα ο αριθμός είναι 47 νεκροί. Εξακολουθούμε να είμαστε στο πεδίο”, δήλωσε ο Ζαπέθ Κιοκό, αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Ρονγκάϊ, τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ένας άλλος επικεφαλής αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής ο Ζιντεόν Κιμπουντζά με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο έκανε λόγο για 41 νεκρούς, εκ των οποίων 20 είναι παιδιά.

Τα τείχη του φράγματος Πατέλ, που βρίσκεται σε ένα μεγάλο εμπορικό αγρόκτημα στην κορυφή ενός λόφου στην κομητεία Νακούρου, 190 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ναϊρόμπι, υποχώρησαν αργά χθες το βράδυ την ώρα του δείπνου των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, επλήγησαν 450 σπίτια και συνολικά 2.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν από την φυσική καταστροφή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης καθώς εκφράζονται φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους μέσα στα λασπόνερα που έφθασαν σε απόσταση σχεδόν δύο χιλιομέτρων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter