ΥΠΕΣ: Απύθμενο θράσος η ΝΔ, δικές της οι ευθύνες πλημμελούς συντήρησης

ΥΠΕΣ: Απύθμενο θράσος η ΝΔ, δικές της οι ευθύνες πλημμελούς συντήρησης

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά το υπουργείο Εσωτερικών στη ΝΔ σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης και την βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ, κάνοντας λόγο για «απύθμενο θράσος» της Νέας Δημοκρατίας.

Η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ: 

«Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι». Το θράσος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όρια. Καταλογίζει ευθύνες για το ατύχημα στον αγωγό ύδρευσης της Θεσσαλονίκης στην Κυβέρνηση και στη σημερινή διοίκηση της ΕΥΑΘ, όταν είναι γνωστό ότι επί πολλές δεκαετίες έχει αφεθεί στην τύχη της η παλαιά υποδομή του δικτύου ύδρευσης με τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας.

Παρά τις προβλέψεις για τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα που εγκυμονούσε η παλαιότητα του δικτύου και η πλημμελής συντήρησή του, το 2012 η τότε διοίκηση, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, λόγω της επιλογής να ιδιωτικοποιηθεί η Εταιρεία ακύρωσε διαγωνισμό που είχε τελεσφορήσει, προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ. Πρόκειται για ένα κλασικό παράδειγμα ιδεοληψίας το οποίο όμως, σήμερα ταλαιπωρεί τη Θεσσαλονίκη. Ακύρωσαν τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις μόνο και μόνο επειδή σκόπευαν να την ιδιωτικοποιήσουν.

Η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ, η οποία τοποθετήθηκε τον Μάιο του 2016, έχει ήδη ολοκληρώσει και υποβάλει σχέδιο για εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού και συντήρησης των εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση της Θεσσαλονίκης. Το έργο αναμένει έγκριση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Η ζημιά στον αγωγό αποκαταστάθηκε. Η πλήρης ομαλοποίηση της κατάστασης απαιτεί και την υποχώρηση της θολότητας. Σε κάθε περίπτωση, ο τελευταίος που έχει ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση είναι ο λαός της Θεσσαλονίκης, ο οποίος πληρώνει τα σπασμένα άλλων.

Αυτό που δεν μπορεί να «ομαλοποιηθεί» είναι ο αντιπολιτευτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και εκεί που το υπέρμετρο μέγεθος της ευθύνης που της αναλογεί είναι παραπάνω από φανερό.

Για τη σημερινή Κυβέρνηση το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter