ΥΠΕΞ: Ο Άϊντε να αναλάβει εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης

ΥΠΕΞ: Ο Άϊντε να αναλάβει εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης

Επίθεση κατά του Έσπεν Άϊντε εξαπολύει με ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, κατηγορώντας τον ότι ισχυρίζεται ψευδώς πως η Τουρκία είχε αποδεχθεί αρχικώς την κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ επισημαίνει τα εξής:

“Απορούμε γιατί ο κ. Eide δίνει συνεντεύξεις μόνο σε ελληνόφωνα έντυπα. Περιμένουμε δε πότε θα μιλήσει και σε εφημερίδα της Τουρκίας και θα εξηγήσει τις ευθύνες της τελευταίας για την κατάρρευση των συνομιλιών.

Τον καλούμε εν τω μεταξύ να μας διευκρινίσει. Δέχθηκε ή όχι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του δείπνου της 6ης Ιουλίου την κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» και της Συνθήκης Εγγυήσεως από την πρώτη μέρα της λύσης, όπως σαφώς δηλώνει ο κ. Eide σε μία από τις πολλές του συνεντεύξεις;

Γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε το αντίθετο τόσο μέσα στη Διάσκεψη όσο και δημόσια. Εκτός και αν ο κ. Eide βρισκόταν σε άλλη Διάσκεψη ή ήθελε να ακούσει διαφορετικά πράγματα…

Απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Eide προβαίνει σε δηλώσεις ως κάποιος που έχει πρόθεση να παραιτηθεί από μεσολαβητής του ΟΗΕ ενόψει της, ως φαίνεται, πιο ικανοποιητικής θέσης του Εκπροσώπου Τύπου της Τουρκικής Κυβέρνησης. Η φράση του στην ίδια συνέντευξη «δεν το είπε ακριβώς έτσι ο κ. Τσαβούσογλου» είναι ενδεικτική της μετακίνησης που κάνει”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter